Foto

Vulturii au ajuns la Riga pentru meciurile din FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers

Nationala masculina de baschet a Romaniei a ajuns, in acesta dupa-amiaza, la Riga si a intrat in “bula epidemiologica” generata de FIBA pentru a spori securitatea medicala si pentru a preveni raspandirea virusului Sars Cov-2. Vulturii s-au cazat la Hotel Pullman din capitala Letoniei si au indeplinit toate cerintele FIBA legate de Protocolul Medical aplicat pe perioada pandemiei Covid-19 iar de maine dimineata incep antrenamentele in Riga Arena, gazda meciurilor din Grupa D a FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers. Romania urmeaza sa joace, in perioada 7-13 august, impotriva selectionatelor similare ale Letoniei si Belarus, selectionerul Tudor Costescu avand la dispozitie pentru aceasta “fereastra” un lot format din 14 sportivi.


Dupa zece zile de pregatire in Capitala si doua meciuri de verificare sustinute in St. Polten impotriva selectionatei similare a Austriei, Vulturii au plecat astazi, la primele ore ale diminetii, spre Riga, unde urmeaza sa evolueze in cadrul Grupei D din FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers. Dupa o escala la Amsterdam si un alt zbor linistit, nationala masculina a Romaniei a ajuns in aceasta dupa-amiaza la Riga si a intrat in “bula epidemiologica” generata de forul leton la Hotelul Pullman, cu indeplinirea tuturor cerintelor FIBA legate de Protocolul Medical aplicat pe perioada pandemiei Covid-19.
De joi dimineata, Vulturii incep antrenamentele de acomodare in Arena Riga, gazda meciurilor din Grupa D, iar selectionerul Tudor Costescu va avea la dispozitie un lot format din urmatorii sportivi:

1. Lucas Dan TOHATAN (BC CSU Sibiu)
2. Tudor GHEORGHE (FC Arges Pitesti)
3. Marcu BADIU (CSO Voluntari)
4. Mirel DRAGOSTE (SCM Timisoara)
5. Tudor GIRBEA (CSO Voluntari)
6. Tudor FOMETESCU (CSM CSU Oradea)
7. Patrick Neal RICHARD II (U-BT Cluj-Napoca)
8. Mihai MACIUCA (FC Arges Pitesti)
9. Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
10. Stefan GRASU (U-BT Cluj-Napoca)
11. Ionut BERCEANU (Dinamo Bucuresti)
12. Rares UTA (FC Arges Pitesti)
13. Bogdan POPA (FC Arges Pitesti)
14. Emanuel CATE (UCAM Murcia CB – Liga Endesa)

Staff-ul tehnic al nationalei Romaniei este compus din Tudor Costescu (antrenor principal), Nenad Markovic (antrenor secund), Cosmin Radu (antrenor pregatire fizica), Stefan Odea (scouter), Csaba Mott si Rudi Ivanoiu (maseuri), antrenorul federal Claudiu Fometescu si antrenorul coordonator Constantin Ioan.

Conform calendarului FIBA, Vulturii urmeaza sa joace impotriva Letoniei si Belarus dupa urmatorul program:

7 august 2021
Romania – Letonia (ora 19:30)
9 august 2021
Belarus – Romania (ora 19:30)
11 august 2021
Letonia – Romania (ora 19:30)
13 august 2021
Romania – Belarus (ora 19:30)

Primele doua echipe clasate in Grupa D vor accede in cadrul FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers iar pentru fiecare din cele 4 meciuri selectionerul poate apela la alti 12 sportivi aflati in lotul deplasat la Riga.

Parteneri