Foto

Vulturii intra in lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Nationala masculina de baschet 3x3 a Romaniei s-a calificat pentru Universality Olympic Qualifying Tournament de pe locul trei al listei de asteptare FIBA 3x3 in baza punctajului mondial si are, astfel, sansa de a evolua, la Debrecen, in perioada 4-6 iunie, in ultima “batalie” pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Vulturii vor pleca in data de 2 iunie spre Ungaria si vor evolua la Debrecen in cadrul grupei B, impotriva nationalelor Ungariei si Mongoliei, meciurile urmand sa fie transmise in direct pe canalul de youtube FIBA 3x3.

In urma rezultatelor surprinzatoare inregistrate in cadrul turneului olimpic de calificare de la Graz, acolo unde in finalul saptamanii recent incheiate nationalele Letoniei, Olandei si Poloniei au obtinut in detrimentul marilor favorite SUA si Franta vizele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, nationala Romaniei a obtinut, in-extremis, dreptul de a fi prezenta la ultimul turneu de calificare gazduit de terenurile din Debrecen, in perioada 4-6 iunie 2021. Turneul FIBA UOQT 3x3 va decide numele ultimelor doua echipe nationale (n.n. - cate o echipa pentru competitia masculina, respectiv una pentru cea feminina), care obtin calificarea la intrecerile olimpice din Japonia si vor inchide, astfel, tablourile pentru turneele olimpice de baschet 3x3.

Aflati de mai multe zile in pregatire la Bucuresti, tricolorii au primit vestea cu mare satisfactie si urmeaza sa-si faca bagajele pentru Debrecen. Patru dintre sportivii care s-au antrenat in Arena de Baschet din Capitala, Radu Christian Chitu, Alexandru Coconea, Sebastian Costeiu si Cristian Mainea, vor imbraca in aceasta saptamana tricourile nationalei Romaniei la Debrecen si vor lupta pentru implinirea visului olimpic, Vulturii urmand sa fie insotiti in Ungaria de un staff tehnic format din Monica Sania-Nicolaescu (antrenor coordonator) si Nicoleta Drilea (fizioterapeut).

Conform FIBA 3x3, la startul intrecerilor Universality Olympic Qualifying Tournament se vor afla sase echipe masculine, Romania fiind distribuita in Grupa B, impreuna cu Ungaria si Mongolia, in vreme ce in Grupa A se afla Ucraina, Belgia si Slovenia. Toate meciurile vor fi transmise in direct pe canalul de youtube FIBA 3x3. In competitia similara feminina, programata pentru aceeasi perioada la Debrecen, nationalele Ungariei, Olandei, Estoniei, Italiei, China Taipei si Iran se vor lupta pentru ultima viza olimpica.   

Meciurile din prima faza a intrecerilor masculine sunt programate sa se dispute in 4 si 5 iunie, Vulturii urmand sa evolueze astfel:
Mongolia - Romania (5 iunie, ora 19:25)
Ungaria – Romania (5 iunie, ora 20:30)

Prima clasata din fiecare grupa avanseaza in semifinale iar ocupantele locurilor 2 si 3 vor juca in crucis in sferturile de finala: A2 – B3 si A3 – B2. Duminica, 6 iunie, este programata atat finala intrecerii masculine, cat si a celei feminine, invingatoarele urmand sa primeasca vizele pentru Tokyo.

Alte informatii pe site-ul oficial al FIBA 3x3 UOQT 2021 - AICI

Parteneri