Foto

Vulturii pleaca spre Valencia pentru meciurile din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei va pleca spre Spania, luni dimineata foarte devreme, Vulturii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu urmand sa participe in bula epidemiologica creata special la Valencia pentru meciurile din cea de-a doua fereastra a Grupei A din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers.

In ciuda dificultatilor intampinate in ultima saptamana din cauza rezultatelor de la testarile RT-PCR (n.n. – cinci sportivi si un membru al staff-ului tehnic au avut rezultate pozitive la una dintre cele trei testari realizate in ultimele zece zile), nationala Romaniei pleaca spre Valencia cu o delegatie formata din 24 de persoane, dintre care 15 sportivi si 9 membrii ai staff-ului. Vulturii vor evolua la Valencia impotriva selectionatei similare a Poloniei, in data de 28.11.2020, de la ora 17:30, si vor da piept si cu puternica nationala a Spaniei, in data de 30.11.2020, de la ora 20:30, ambele meciuri urmand sa fie transmise in direct de DIGI SPORT 3.

Asadar, dupa ce au trecut de "obstacolele" celor trei testari RT-PCR din ultimele zece zile si a testarii serologice IgG si IgM, delegatia Romaniei pentru Valencia este alcatuita in cele din urma din urmatorii 15 sportivi:
POPA Bogdan – BCMU FCA Pitesti
GIRBEA Tudor – CSO Voluntari
DRAGOSTE Mirel – SCM Timisoara
VIRNA Radu – Steaua Bucuresti
TOHATAN Lucas – BC CSU Sibiu
BADIU Marcu – CSO Voluntari
UTA Rares – BCMU FCA Pitesti
BACIU Catalin – CSM CSU Oradea
MACIUCA Mihai – BCMU FCA Pitesti
GRASU Stefan – U-BT Cluj-Napoca
BERCEANU Ionut – Dinamo Stiinta Bucuresti
FOMETESCU Tudor – CSM CSU Oradea
WATSON Giordan Lee – CSM CSU Oradea
RICHARD Kristopher – Stelmet Zielona Gora (Polonia)
CATE Emanuel – UCAM Murcia (Spania)
In vreme ce primii 13 sportivi pleaca din Bucuresti, dupa ce au fost in bula epidemiologica realizata de FRB intre Grand Rin Hotel si Arena de Baschet, ultimii doi sportivi, Richard si Cate, vor face jonctiunea cu Vulturii direct la Valencia, venind direct de la echipele de club. Totodata, mai mentionam ca in staff-ul tehnic condus de antrenorul principal Tudor Costescu se mai afla preparatorul fizic Radu Cosmin, kinetoterapeutul Adrian Resteman, maseorul Rudi Ivanoiu, doctorul Vasile Osean, precum si antrenorul federal Claudiu Fometescu, team-managerul Marius Toma si antrenorul coordonator FRB Ioan Constantin.

Reamintim ca, din cauza pandemiei COVID-19, FIBA a schimbat sistemul de desfasurare al competitiei, FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers desfasurandu-se sub forma de turnee organizate in bule epidemiologice in loc de etape. In plus, FIBA nu acorda drept de participare in competitie decat sportivilor care prezinta rezultate negative la calendarul de testare RT-PCR. In acest sens, la sosirea in Valencia, Vulturii vor mai efectua inca o testare RT-PCR chiar la intrarea in hotel, urmand ca inaintea celor doua partide cu Polonia si Spania sa mai efectueze alte doua testari. Pana in data de 28 noiembrie Vulturii au programate mai multe sesiuni de antrenamente in arena "Pabellon Municipal Fuente de San Luis", bula epidemiologica de la Valencia fiind organizata de federatia iberica, in stricta colaborare cu FIBA, oarecum similar regimului pentru cantonamentele inchise din Romania.

 

FOTO - Emanuel Cate va incerca din nou sa se lupte de la egal la egal cu vedetele nationalei iberice (copyright fiba.basketball/credit Alina Cojocaru)

Parteneri