Foto

Campionatele Nationale U18 de Baschet 3x3 au in loc in weekend la Arena de Baschet

Arena de Baschet va găzdui sâmbătă și duminică, 5-6 martie 2022, Campionatele Naționale U18 de Baschet 3x3, atât la masculin cât și la feminin.

Evenimentul se înscrie în programul de dezvoltare și popularizare a baschetului 3x3 inițiat de Federația Română de Baschet, care prevede, printre altele, disputarea de Campionate Naționale, atât indoor cât și outdoor, la mai multe categorii de vârstă.
Disciplina olimpică la care România a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 cu naționala feminină devine din ce în ce mai atractivă pentru tinerii jucători. Aceștia s-au înscris în număr mare în turneele populare care au avut loc de-a lungul ultimilor ani, iar acum au șansa de a deveni campioni naționali, titluri care se vor contabiliza și pentru cluburile la care sunt legitimați.

România este calificată la Campionatele Mondiale U18 de Baschet 3x3 cu naționala feminină, iar turneul din acest weekend, de la Arena de Baschet, este și un bun prilej de a urmări la lucru câteva dintre potențialele componente ale lotului național care ne va reprezenta la ediția din 2022, ce va avea loc între 23 și 28 august la Debrecen, Ungaria.

La competiție pot participa toate cluburile afiliate la Federația Română de Baschet, fiecare club putând înscrie maxim două echipe. Înscrierile se fac prin e-mail, la andrei.ioan@frbaschet.ro și anca.stoenescu@frbaschet.ro. Peste 20 de echipe și-au anunțat deja participarea, iar înscrierile continuă până joi, 3 martie, programul final al competiției urmând să fie anunțat în cursul zilei de vineri, 4 martie.

Se vor acorda tricouri de campion, trofee și medalii, vor fi decernate și două premii individuale MVP, pentru cel mai bun jucător, respectiv cea mai bună jucătoare și, de asemenea, va fi desemnată și premiată și echipa ideală a turneului, atât la masculin cât și la feminin.

Evenimentul este organizat de Federația Română de Baschet în parteneriat cu Sport Arena Streetball și este susținut de către Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv Român, Banca Transilvania, Linksoft, Brenntag, Toyota Bucuresti Sud, Herlitz.

Parteneri