Foto

Anunt important pentru antrenorii de baschet din Romania

Departamentul Tehnic al FRB si Colegiul Central al Antrenorilor reaminteste tuturor antrenorilor care activeaza, sau doresc sa activeze, in intrecerile interne ale baschetului romanesc, faptul ca trebuie sa tina cont de prevederile Programului de Licentiere a Antrenorilor de Baschet.
 
Pentru obtinerea vizei anuale si a licentei “C” –
Este nevoie ca antrenorul in cauza sa indeplineasca urmatoarele conditii, conform Programului de Licentiere a Antrenorilor de Baschet - carnet de antrenor / adeverinta student an III, program SPM la Facultati de profil / adeverinta CNFPA / adeverinta IKG (Scoala de antrenori Ioan Kunst Ghermanescu) si alte institutii acreditate. 1 an de experienta ca antrenor fara participare la conducerea jocului, dovedit prin adverinta eliberata de catre un club sportiv afiliat FRB. Participarea la 3 stagii zonale de juniori in sezonul precedent sau in cel in curs de desfasurare. Promovare examen pentru obtinerea licentei “C”.
Mentionam ca pentru obtinerea vizei anuale, antrenorii care detin deja licenta “C” au nevoie obligatoriu de participarea la cele 3 stagii zonale de juniori, care sunt sustinute de oricare dintre cei 34 de antrenori din Liga Nationala de Baschet (M+F).
 
Pentru obtinerea vizei anuale si a licentei “B” –
Este nevoie ca antrenorul in cauza sa indeplineasca urmatoarele conditii, conform Programului de Licentiere a Antrenorilor de Baschet -carnet de antrenor minim categoria a V-a sau antrenor asistent. Minim 2 ani experienta de la obtinerea categoriei anterioare. Participarea la minim 3 stagii zonale in sezonul precedent sau in cel in curs de desfasurare si minim 1 clinic FRB (national sau international pentru juniori). Promovare examen pentru obtinerea licentei licenta “B”.
Mentionam ca pentru obtinerea vizei anuale, antrenorii care detin deja licenta “B” au nevoie obligatoriu de participarea la cele 3 stagii zonale de juniori, care sunt sustinute de oricare dintre cei 34 de antrenori din Liga Nationala de Baschet (M+F), dar si la minim 1 clinic FRB (national sau international pentru juniori).
 
Pentru obtinerea vizei anuale si a licentei “A” –
Este nevoie ca antrenorul in cauza sa indeplineasca urmatoarele conditii, conform Programului de Licentiere a Antrenorilor de Baschet -carnet de antrenor minim categoria a III-a sau antrenor. Minim 2 ani experienta de la obtinerea categoriei anterioare (B). Participare la minim 3 stagii zonale dar si participarea la minim 2 clinicuri FRB (international / national). Promovare examen pentru obtinerea licentei “A”.
Mentionam ca pentru obtinerea vizei anuale, antrenorii care detin deja licenta “A” au nevoie obligatoriu de participarea la cele 3 stagii zonale de juniori, care sunt sustinute de oricare dintre cei 34 de antrenori din Liga Nationala de Baschet (M+F), dar si la minim 2 clinicuri FRB (national sau international) sau clinicuri internationale recunoscute de FIBA (ex. Belgrad).
 
Pentru obtinerea vizei anuale si a licentei “AA” –
Este nevoie ca antrenorul in cauza sa indeplineasca urmatoarele conditii, conform Programului de Licentiere a Antrenorilor de Baschet - carnet de antrenor minim categoria senior sau antrenor maestru. Pentru antrenorii straini: carnet de antrenor / licenta FIBA. Minim 2 ani de experienta de la obtinerea categoriei A. Participarea la minim 3 cursuri internationale FIBA in ultimul an (sezon) sau la minim 2 cursuri anuale organizate de FRB plus un clinic (curs) FIBA. Totodata, pentru antrenorii care activeaza in Romania si doresc sa obtina licenta “AA” pentru sezonul urmator, este obligatoriu sa faca dovada ca au sustinut un numar de 3 cursuri (stagii) zonale in calitate de lector in sezonul actual. Reamintim ca, in cazul in care antrenorii cu licenta “AA” nu sustin aceste cursuri in calitate de lectori, clubul la care activeaza va fi penalizat conform regulamentelor, iar antrenorul respectiv nu va putea activa ca antrenor principal in LNBM si LNBF in sezonul urmator.

Parteneri