Foto

Cei 16 Vulturi convocati in pregatire pentru meciurile cu Spania si Israel

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei va intra peste 40 de zile in focurile grupei de calificare la turneul final al FIBA EuroBasket 2021, Vulturii urmand sa evolueze in data de 20 februrie 2020, in BTArena din Cluj-Napoca, impotriva selectionatei Spaniei, campioana mondiala en-titre. Partida din runda inaugurala a Grupei A din cadrul FIBA EuroBasket 2021 Qaulifiers va fi transmisa in direct de DIGI SPORT, cu incepere de la ora 18:00. In aceeasi “fereastra”, Vulturii vor mai juca, in deplasare, impotriva nationalei similare a Israel, in data de 24 februarie.

Astfel, pentru prima actiune din aceasta campanie continentala, antrenorul principal al nationalei Romaniei, Tudor Costescu, a stabilit un lot largit compus din 16 sportivi, acestia urmand sa se prezinte in cantonamentul de pregatire de la Cluj-Napoca in data de 11 februarie. Mai jos va prezentam lista jucatorilor convocati pentru meciurile cu Spania si Israel:


Emanuel Cate (UCAM Murcia - Spania)
Alexandru Olah (Leche Rio Breogan – Spania)
Bogdan Tibirna (SCM U Craiova)
Bogdan Popa (SCM Timisoara)
Iulian Orbeanu (CSO Voluntari)
Dragos Diculescu (SCM U Craiova)
Radu Paliciuc (BC CSU Sibiu)
Mihai Maciuca (BCM U FC Arges Pitesti)
Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea)
Mirel Dragoste (SCM Timisoara)
Tudor Gheorghe (BCM U FC Arges Pitesti)
Tudor Fometescu (CSM CSU Oradea)
Marcu Badiu (Dinamo Stiinta Bucuresti)
Lucas Tohatan (BC CSU Sibiu)
Kristopher Richard (CSM CSU Oradea)
Giordan Watson (CSM CSU Oradea)


Biletele pentru meciul inaugural cu Spania din BTArena au fost puse in vanzare inca din luna decembrie 2019, acestea fiind disponibile dupa cum v-am anuntat pe platforma bilete.ro – AICI. Biletele pot fi achizitionate la urmatoarele preturi: Inelul 1: 25 lei; Inelul 2: 15 lei; Peluze: 10 lei.

 



Vlad Moldoveanu si-a anuntat retragerea de la Nationala


Extrema de forta Vlad Moldoveanu, jucator care evolueaza in prezent in prima liga din Grecia la echipa Ifaistos Limnou, a anuntat oficial conducerea FRB ca a decis sa se retraga de la echipa nationala. “Dupa aproape 20 de ani de echipa nationala, ma vad nevoit sa renunt la a mai juca sub tricolor”, mentioneaza internationalul roman intr-o scrisoare adresata presedintelui FRB, Horia Paun, precizand totodata ca decizia a fost luata ca urmare a numeroaselor probleme de sanatate pe care le-a avut in ultimii ani. “Sper sa ma intelegeti si sa imi respectati decizia”, a mai punctat internationalul roman, care doreste sa mai evolueze la nivelul echipelor de club inca 3-4 sezoane.
Totodata, fostul capitan al nationalei Romaniei subliniaza ca a colaborat foarte bine cu FRB si le ureaza Vulturilor sa realizeze o performanta notabila in plan european: “Ma bucur extrem de mult sa vad niste baieti tineri, dornici de performanta. Imi amintesc pe undeva de generatia 85-88, care a fost aproape de calificare acum 6 ani. Sper ca ei sa reuseasca la un moment dat ceea ce noi nu am reusit!



Vlad Moldoveanu
Nascut pe 11 februarie 1988, Vlad Moldoveanu a evoluat cu succes in echipele nationale ale Romaniei, juniori si seniori, fiind mereu unul dintre jucatorii de baza. La nivelul juniorilor, a participat la patru turnee finale continentale (U16, U18 si U20), avand o contributie importanta la castigarea primului loc la Campionatul European U18, Divizia B, de la Sibiu, din 2006. A activat mai bine de un deceniu in nationala de seniori a Romaniei, fiind prezent si in echipa tricolora care a participat, la Cluj-Napoca, in grupele FIBA EuroBasket 2017, sub comanda antrenorului Marcel Tenter.


Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet ii multumeste internationalului roman pentru intreaga activitate depusa la nivelul nationalelor Romaniei si speram ca Vlad Moldoveanu sa ramana alaturi de tricolori si de baschetul romanesc.

Parteneri