Foto

CSM CSU Oradea si U-BT Cluj-Napoca si-au asigurat calificarea in Top 16 FIBA Europe Cup

Baschetul masculin romanesc va avea doua reprezentante in Top 16 FIBA Europe Cup, dupa ce CSM CSU Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si-au asigurat calificarea in grupele principale ale competitiei europene intercluburi. Miercuri seara, in penultima runda din faza grupelor sezonului regular, CSM CSU Oradea a cedat pe teren propriu in fata turcilor de la Bahcesehir Koleji Istanbul, cu 77-88, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus in fief-ul gruparii Balkan Botevgrad, cu 86-76, iar BC CSU Sibiu a reusit sa sparga gheata si a inregistrat prima victorie pe scena continentala, impunandu-se in deplasare in fata echipei Fribourg Olympic, cu 91-69. De remarcat faptul ca, in functie de rezultatele inregistrate saptamana viitoare in ultima runda, CSM CSU Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca ar putea ajunge in aceeasi grupa principala din Top 16!


Campioana en-titre a LNBM, CSM CSU Oradea, a inregistrat, miercuri seara, primul esec din sezonul regular al FIBA Europe Cup, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim cedand in fata propriilor suporteri in confruntarea cu principala contracandidata la sefia Grupei D, gruparea turca Bahcesehir Koleji Istanbul, cu scorul de 77-88 (25-32, 17-24, 16-13, 19-19). A fost un joc dominat in mare parte de oaspeti, care si-au luat astfel revansa dupa infrangerea suferita pe teren propriu in runda a doua (n.n. – oradenii s-au impus la Istanbul cu 71-66) si au urcat pe prima pozitie a Grupei D. In ciuda acestui esec, campionii Romaniei si-au asigurat prezenta in Top 16 FIBA Europe Cup, chiar daca saptamana viitoare mai au de disputat ultimul joc din Grupa D cu echipa elvetiana Fribourg Olympic.
Statistica meciului de la Oradea se gaseste AICI

 

Tot miercuri seara, dar in Grupa G, liderul la zi din LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a reusit sa-si asigure calificarea in grupele principale ale FIBA Europe Cup dupa ce s-a impus pe terenul campioanei Bulgariei, Balkan Botevgrad, cu scorul de 86-76 (25-11, 20-18, 26-22, 15-25). Neinvinsi in intrecerea interna, baschetbalistii pregatiti de antrenorul principal Mihai Silvasan au “rezolvat” rapid disputa de la Botevgrad, dominand copios prima parte a jocului si intrand la vestiare cu un avans consistent: scor 45-29. Gruparea bulgara nu a gasit solutii de contracarare a ofensivei oaspetilor nici in partea a doua a meciului, astfel ca, la final, clujenii au sarbatorit victoria dar si asigurarea calificarii in faza superioara a competitiei europene intercluburi.
Statistica jocului de la Botevgrad se gaseste AICI


Desi isi anulase deja toate sansele de calificare in Top 16, detinatoarea Cupei Romaniei, BC CSU Sibiu, a reusit, miercuri seara, sa sparga gheata in campania europeana dupa ce a inregistrat prima victorie din Grupa D a FIBA Europe Cup, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Dan Fleseriu impunandu-se clar in deplasare in fata gruparii elvetiene Fribourg Olympic, cu scorul de 91-69 (23-16, 22-19, 16-22, 30-12). A fost o revansa dupa infrangerea din tur de la Sibiu (scor 74-82), la capatul unui joc oarecum echilibrat doar pana in ultimul sfert, cand oaspetii s-au desprins decisiv in invingatori gratie evolutiilor deosebite ale americanilor Jordan Chatman si Isaiah Philmore. In urma acestei victorii, BC CSU Sibiu preda ultima pozitie din Grupa D echipei elvetiene, dar nu mai poate accede in faza urmatoare indiferent de rezultatul de saptamana viitoare din fief-ul liderului Bahcesehir Koleji Istanbul.
Statistica partidei de la Fribourg se gaseste AICI


Dar iata cum arata clasamentele celor doua grupe din FIBA Europe Cup in care se afla reprezentantele baschetului autohton:


Grupa D
1. Bahcesehir Koleji Istanbul – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
2. CSM CSU Oradea – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
3. BC CSU Sibiu – 5 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)
4. Fribourg Olympic – 5 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)

Grupa G
1. Enisey Krasnoyarsk – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
2. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – 9 puncte (4 victorii, 1 infrangere)
3. Sodertalje Kings – 5 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)
4. Balkan Botevgrad - 5 puncte (1 victorie, 4 infrangeri)


De remarcat faptul ca, tinand cont de sistemul competitional anuntat de FIBA, cele doua reprezentante ale baschetului romanesc care si-au asigurat prezenta in TOP 16 ar putea ajunge in aceeasi grupa principala (Grupa J – G1, D2; Grupa L – G2, D1). Pe de alta parte, singurele variante in care CSM CSU Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca ar putea juca in grupe diferite sunt acelea ca ambele grupari sa ocupe aceleasi pozitii in clasamentele finale ale Grupei D si G (ori ambele locul 1, ori ambele locul 2).

Parteneri