Foto

Romania primeste replica Ungariei in cadrul FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers

Nationala feminina a Romaniei se va confrunta, joi seara, 24.11.2022, cu incepere de la ora 18:00, cu puternica selectionata a Ungariei, partida din etapa a III-a din cadrul Grupei C a FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers fiind gazduita de Sala Sporturilor Constantin Jude din Timisoara. Accesul spectatorilor in arena banateana este liber. Meciul va fi transmis in direct pe DIGI SPORT.

Acvilele au revenit in febra meciurilor din ultima faza de calificare pentru FIBA Women's EuroBasket 2023, reprezentativa tricolora pregatita de antrenorul Dan Calancea urmand sa intalneasca in aceasta fereastra puternica nationala a Ungariei si selectionata similara a Islandei. Convocate in pregatire la Timisoara incepand cu 19 noiembrie, componentele lotului national se antreneaza intens in Sala Sporturilor Constantin Jude, arena care va gazdui, joi seara, cu incepere de la ora 18:00, confruntarea cu Ungaria.

Inaintea antrenamentului de astazi, selectionerul Dan Calancea a creionat starea de spirit a nationalei noastre si a vorbit deschis despre meciul cu Ungaria: ”Ne asteapta un meci infernal de greu cu echipa Ungariei, care in acest moment este o echipa de top pe continentul european. Iar faptul ca, in prima fereastra, a fost foarte aproape de victorie in jocul disputat impotriva Spaniei, selectionata iberica fiind una dintre cele mai valoroase echipe de pe mapamond, cred ca spune foarte multe despre adversara pe care urmeaza sa o intalnim, joi seara, la Timisoara.” Dupa care, Calancea a continuat: ”Nu trebuie sa omitem faptul ca echipa nationala a Romaniei se gaseste intr-o faza de reconstructie, pe un schimb total de generatii. In acest moment aliniem o echipa foarte tanara, care in opinia mea are un potential imens si este de foarte mare perspectiva, fiind suscectibila de performante in viitor. Firesc, este necesara o anumita perioada de timp si de rabdare, de foarte multa rabdare, cu acest grup de jucatoare tinere. In actualul lot sunt prezente sase jucatoare care vor debuta la nationala de senioare: Anamaria Virjoghe (23 ani), Nan Bianca si Laura Vaida (21 ani), Anamaria Pop (20 ani), si mezinele Pricop Delora si Mihaela Panait (17 ani). Totodata, trebuie subliniat si faptul ca noua dintre jucatoare au varsta mai mica de 24 de ani! Din pacate, la aceste jocuri nu putem conta pe aportul pivotului Niki Orban, o tanara care este accidentata si nu poate fi alaturi de noi la meciurile cu Ungaria si Islanda.” In plus, selectionerul Acvilelor a mai punctat si despre atmosfera din lot, dar si despre necesitatea prezentei fanilor alaturi de tinerele tricolore: ”Atmosfera din lot este excelenta si sunt absolut convins ca toate fetele vor avea o atitudine iesita din comun, care sa poata compensa cumva diferenta de experienta fata de adversarele din Ungaria. Cred cu tarie ca formula lotului nostru din meciul de joi, impotriva Ungaria, impreuna cu alte 5-6 jucatoare pe care le avem in vederi, pot constitui nucleul unei nationale puternice a Romaniei, care in viitorul cat mai apropiat sa aduca multe satisfactii iubitorilor de baschet din tara noastra. Sunt convins ca vom gasi inteligenta necesara pentru a face ca acest lot sa joace de la egal la egal cu orice adversar. Tot ceea ce pot promite in acest moment este faptul ca toate jucatoarele si intregul staff ne vom pune inimile pe parchet pentru a da tot ce este mai bun pentru nationala noastra. Nu in ultimul rand, ii asteptam pe fanii baschetului si nu numai, sa vina alaturi de noi la meciul de joi seara. Hai Romania!

Reamintim ca pentru meciurile cu Ungaria si Islanda, selectionerul Dan Calancea a convocat urmatorul lot de 12 sportive:
TÜNDE KILIN - Olimpia CSU Brașov
MIHAELA PANAIT - Agronomia București
ALINA PODAR - CSM Constanța
IOANA GHIZILĂ - Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe
ANAMARIA POP - Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe
ECATERINA ARMANU - Olimpia CSU Brașov
BIANCA FOTA - CSM Constanța
DORA ARDELEAN - CSM Constanța
BIANCA NAN - Olimpia CSU Brașov
ANAMARIA VÎRJOGHE - Esperides Kalliotheas (Grecia)
LAURA VAIDA - Rapid București
DELORA PRICOP - Olimpia CSU Brașov

Staff-ul tehnic al echipei noastre este alcatuit din Dan Calancea (antrenor principal), Alina Serban (antrenor secund) si Attila Nagy (fizioterapeut) iar fosta mare jucatoare Svetlana Simion, actual secretar general-adjunct, va coordona activitatea din partea FRB.

Miercuri seara, ultimele 15 minute din antrenamentul Acvilelor este deschis reprezenatilor mass-media (n.n. – de la ora 20:30), jurnalistii fiind asteptati si sa-si ridice totodata acreditarile de presa solicitate pentru meciul de joi seara.

Asa cum mentiona si selectionerul Dan Calancea, tinand cont de faptul ca Acvilele au nevoie de sprijinul fanilor locali, impatimiti ai evenimentelor baschetbalistice datorita echipelor locale si in special a rezultatelor obtinute de SCM Timisoara, ne dorim ca publicul sa devina un al 6-lea jucator al nationalei noastre in aceasta cursa de calificare la turneul final continental. Astfel, Federatia Romana de Baschet impreuna cu Primaria Municipiului Timisoara anunta ca accesul publicului in Sala Sporturilor “Constantin Jude” pentru meciul cu Ungaria din data de 24 noiembrie este liber, in tribune fiind asteptati cat mai multi suporteri care sa le sustina pe ”Acvile”.

Partida de la Timisoara va fi transmisa in direct de DIGI SPORT, cu incepere de la ora 18:00.

Parteneri