Foto

Cei 12 Vulturi pentru meciul cu Spania

Nationala Romaniei va debuta, joi seara, in cadrul FIBA EUROBASKET 2021 QUALIFIERS, Vulturii urmand sa se confrunte in BTArena din Cluj-Napoca, de la ora 18:00, cu puternica selectionata a Spaniei. Delegatia campioanei mondiale en-titre a sosit miercuri dupa-amiaza in Cluj-Napoca si a efectuat un prim antrenament de acomodare sub comanda cunoscutului antrenor Sergio Scariolo. Miercuri seara, la sedinta tehnica coordonata de delegatul FIBA Lidija Plejic au fost validati cei 24 de jucatori care vor aparea joi in lumina reflectoarelor din arena clujeana pentru a se confrunta in cadrul disputei din runda inaugurala a Grupei A. Partida de joi va fi transmisa in direct de DIGI SPORT. Biletele pentru meciul Romania-Spania pot fi achizitionate on-line de pe platforma bilete.ro sau de la casa de bilete a BTArena.


Cu 24 de ore inaintea debutului din cadrul FIBA EUROBASKET 2021 QUALIFIERS, antrenorul principal Tudor Costescu s-a decis asupra numelor celor 12 sportivi care vor imbraca tricoul nationalei Romaniei in marea confruntare cu Spania. Astfel, la sedinta tehnica de miercuri seara au fost validati de catre delegatul tehnic FIBA urmatorii 12 jucatori:
Emanuel Cate (UCAM Murcia - Spania)
Alexandru Olah (Leche Rio Breogan – Spania)
Bogdan Popa (SCM Timisoara)
Dragos Diculescu (SCM U Craiova)
Radu Paliciuc (BC CSU Sibiu)
Mihai Maciuca (BCM U FC Arges Pitesti)
Mirel Dragoste (SCM Timisoara)
Tudor Gheorghe (BCM U FC Arges Pitesti)
Lucas Tohatan (BC CSU Sibiu)
Radu Virna (CSA Steaua Bucuresti)
Rares Uta (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Kristopher Richard (CSM CSU Oradea)


Din cate se poate observa, selectionerul Costescu a renuntat la Watson, Orbeanu si Tibirna, acestia urmand sa ramana alaturi de echipa pentru pregatirile meciului din Israel, care se va disputa in data de 24 februarie.

De partea cealalta, nationala Spaniei s-a reunit luni in Guadalajara iar miercuri dupa-amiaza a sosit in Cluj-Napoca, efectuand un prim antrenament de acomodare in BTArena. Delegatia iberica prezenta in Romania se compune din 16 sportivi, 16 membri din staff, precum si antrenorul principal Sergio Scariolo. La sedinta tehnica de miercuri seara au fost validati urmatorii 12 sportivi, printre acestia numarandu-se si campionii mondiali Javi Beiran si Xabi Rabaseda:
Rodrigo SAN MIGUEL DELA IGLESIA (Casademont Zaragoza)
Xabier LOPEZ AROSTEGUI (Divina Seguros Joventut)
Ferran BASSAS NAVARRA (CB Miraflores SD)
Dario BRIZUELA ARRIETA (Unicaja Baloncesto)
Ignacio LLOVET CAMP (BC Morabanc Andorra)
Sebastian Juan SAIZ SOTO (Shibuya Sun Rockers – Japonia)
Carlos ALOCEN ARRONDO (Casademont Zaragoza)
Santiago YUSTA GARCIA (Iberostar Tenerife)
Xavier RABASEDA BERTRAN (Herbalife Gran Canaria)
Daniel DIEZ DELA FAYA (Iberostar Tenerife)
Javier BEIRAN AMIGO (Herbalife Gran Canaria)
Victor Jesus ARTEAGA GONZALES (Movistar Estudiantes)


Reamintim ca meciul Romania – Spania, contand pentru prima etapa din Grupa A a FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers, se va desfasura in BTArena din Cluj-Napoca, in data de 20 februarie, de la ora 18:00, partida urmand sa fie transmisa de DIGI SPORT. Biletele pentru meciul Romania-Spania pot fi achizitionate on-line de pe platforma bilete.ro sau de la casa de bilete a BTArena.

Parteneri