Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 26.01.2024

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, convocat statutar de presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, si intrunit in Bucuresti, in data de 26.01.2024, cu cvorum de prezenta a 10 membrii, a adoptat urmatoarele decizii in prezenta reprezentantului ANS, inspectorul superior Anamaria Sintie:

1. Dupa constatarea cvorumului de sedinta, cu prezenta fizica a 10 membri ai Consliului Director, a fost aprobata cu unanimitate de voturi Ordinea de zi, transmisa prin convocatorul de sedinta, la care s-au mai adaugat urmatoarele puncte: Special Olympics si Weelchairs – Erasmus “Big Project”; aprobare clasamentul CN Baschet in fotoliu rulant, editia 2023; includere stagiul de perfectionare arbitri; ROF Comisia Centrala de Competitii si Omologari; informare despre SC FRB Events SRL si codurile CAEN; introducere in modificarile de Statut despre baschet in fotoliu rulant (weelchairs) si baschet adaptat.
2. Au mai participat la sedinta, cu statut de invitati din partea FRB, Adrian Voinescu, Marius Toma, Zoltan Safar si Anca Stoenescu.
3.  Tinand cont de austeritatea bugetara, Presedintele FRB a solicitat Consiliului Director mandatarea pentru realizarea in 30 de zile a Organigramei FRB, cu atributii si responsabilitati pentru fiecare functie. Tinand cont de faptul ca mai multe actiuni vor fi acoperite numai din veniturile proprii ale FRB, se va reface si fondul salarial din VP, astfel ca angajatii FRB vor avea numai bonusuri de performanta din VP, in functie de realizari, care se adauga la salariile din contractul cu ANS. Va fi realizat si un contract colectiv de munca, cu renegocieri in functie de evaluarile tuturor angajatilor FRB.
4. Regulamentele Specifice pentru competitiile sportive regionale si nationale de babybaschet si minibaschet vor fi retransmise catre Consiliul Director spre aprobare dupa ce vor fi incluse unele amendamente discutate.
5. Se aproba cu unanimitate de voturi inceperea demersurilor pentru obtinerea organizarii meciurilor dintr-o grupa a FIBA Women’s EuroBasket 2027. Efectuarea demersurilor catre ANS pentru obtinerea avizului prealabil referitor la organizarea acestei competitii majore in Romania.
6. Planul de masuri conform Strategiei FRB, in conformitate cu FIBA Plus Strategy, va fi transmis Consiliului Director si discutat in urmatoarea sedinta CD. Planul de masuri si Strategia FRB vor fi prezentate la Adunarea Generala pentru 2024 si va fi elaborata si o brosura FRB.
7. Se aproba cu unanimitate de voturi ca Ioana Stanciu sa implementeze activitatile FIBA Basketball for Good in Romania si sa acceseze in continuare proiectele initiate de FIBA prin FIBA Foundation.
8. Se aproba cu unanimitate de voturi convocarea Adunarii Generale FRB pe 2024, cu Ordinea de zi care include si modificari ale Statutului FRB (relocare sedii sucursale regionale; modificari si adaugiri la unele sucursale regionale FRB; adaugarea unor modificari efectuate la Statutul FIBA la Congresul din 2023; alte modificari transmise de structurile sportive in termen etc). Se propune ca data pentru Adunarea Generala FRB, 3 aprilie 2024, locatia urmand sa fie stabilita cat mai rapid (Bucuresti sau alta localitate).
9. Se aproba cu unanimitate de voturi acord de joc prin dubla legitimare (de la juniori la Liga 1) pentru sportivii Anghel Sebastian, Anghel Alexandru si Ruben Fadur.
10. Se aproba cu unanimitate de voturi solicitarile de transfer pentru sportivele Voica Natalia, Popovici Andreea, Lihaci Ilinca, Nechita Eliza si Rusu Debu Nicolae Antonia.
Cazul sportivei Tache Maria va fi rediscutat in urmatoarea sedinta a Consiliului Director.
11. Se aproba cu unanimitate de voturi propunerea ACS Dan Dacian Bucuresti pentru includerea in Regulamentele Specifice ale CN, incepand din 2024-2025: “un jucator junior (M sau F) care se transfera la echipe de seniori din LNB si Liga 1 in afara perioadei de transfer de la CN juniori precizata prin RS, nu are drept de joc in sezonul respectiv pentru structura sportiva care l-a transferat la nici o categorie de juniori, indiferent de varsta”.
12. Se aproba cu unanimitate de voturi acceptarea reprogramarii meciului Rapid Bucuresti – Universitatea Cluj-Napoca din LNBF, cele doua cluburi urmand sa stabileasca de comun acord o data pentru disputarea jocului, dar nu mai tarziu de data ultimei etape din sezonul regular LNBF.
13. Se reitereaza faptul ca si in LNBF sa se aplice regula ca la meciurile reprogramate sa se respecte L16 de la data initiala programata in calendarul LNBF, asa cum a fost discutata si aprobata in Consiliul Director din 21.12.2023.
14. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie la FRB a Clubului Sportiv 5 Star Brasov.
15. Se aproba cu unanimitate de voturi includerea in Planul de Activitati pe 2024, dar si in Statutul FRB, a actiunilor din Special Olympics si Baschet in fotoliu rulant. In perioada 5-7 aprilie 2024 va fi organizata Cupa Romaniei de Baschet in fotoliu rulant (weelchairs). Vor fi demarate demersuri catre ANS pentru posibilitatea organizarii in Romania a CE Weelchairs 2024.
16. Se aproba cu unanimitate de voturi ierarhia CN de Baschet in fotoliu rulant, editia 2023: Ralph Brasov, Comunitar Sibiu, Salvia 2000 Cluj-Napoca, Temerarii Arad, Motivation Ilfov si Academia Phoenix Galati.
17. Se aproba cu unanimitate ROF al CCCO, urmand ca forma finala sa fie transmisa membrilor inainte de publicare.
18. Se aproba cu unanimitate de voturi ca SC FRB Event SRL, cu sediul in Craiova, si care are ca principal obiect de activitati din cod CAEN 9311, alaturi de alte coduri CAEN 6820, 8230, 8551 si 9319, sa fie inregistrata la Registrul Comertului. Administrator va fi Anca Stoenescu iar consilierul juridic FRB se va ocupa de toate demersurile legale pentru inregistrare si alte formalitati.
19. Tinand cont de bugetul pe 2024, se aproba cu unanimitate de voturi ca prioritati bugetare pentru loturile nationale: echipa de senioare 3x3 (prioritate maxima pentru calificarea la JO 2024); loturile U20 M si U18 F (prioritare); U16 M (potential); lotul de seniori si echipele nationale de baschet 3x3 la U23 si U21.
20. Se aproba cu unanimitate de voturi staff-ul tehnic de la echipa de seniori, propus de antrenorul principal Mihai Silvasan. Astfel, vor mai face parte din staff – Mihai Popa (secund), Razvand Munteanu (secund, scouting), Andrei Balan (pregatire fizica), Adrian Resteman (kineto), Csaba Mott (maseur). La staff se vor adauga un doctor si un psiholog.

Parteneri