Foto

Constanta va intra in cursa pentru organizarea FIBA Women's EuroBasket 2025

Federatia Romana de Baschet intentioneaza sa inceapa demersurile pentru obtinerea organizarii meciurilor din faza grupelor FIBA Women's EuroBasket 2025, gazda evenimentului continental urmand sa fie noua arena polivalenta din municipiul Constanta. Anuntul a fost facut de presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, recent revenita in tara de la sedinta Board-ului FIBA Europe care a avut loc la Sevilia, unde a participat in calitate de vicepresedinte al forului continental. Astfel, la exact 10 ani dupa organizarea meciurilor din faza grupelor FIBA Women's EuroBasket 2015 in municipiile Timisoara si Oradea, tara noastra ar avea din nou ocazia sa gazduiasca intrecerile celor mai valoroase reprezentative nationale feminine de pe Batranul Continent.

Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, ne-a declarat: “Consider ca Romania merita sa organizeze un nou eveniment european de anvergura si vom incepe toate demersurile pentru depunerea dosarului de candidatura la FIBA Europe. Gazda propusa de Federatia Romana de Baschet va fi noua arena polivalenta din municipiul Constanta, o sala cu o capacitate de 5.000 de locuri, care se ridica la standardele internationale, inclusiv pentru FIBA Women's EuroBasket 2025. De altfel, Constanta a aratat in ultimii ani ca are o administratie locala si o comunitate care sustin sportul in general si baschetul in special, avand deja experiente organizatorice a unor evenimente internationale in orasul de pe malul Marii Negre.”

Totodata, presedintele FRB a mai subliniat: “Consider ca organizarea meciurilor din faza grupelor FIBA Women's EuroBasket 2025 reprezinta o oportunitate deosebita, dar si o mare provocare, pentru baschetul feminin romanesc, si nu numai. Sunt convinsa ca ne putem ridica la cerintele si nivelul unui astfel de eveniment european. In plus, competitia va atrage la Constanta multe dintre marile valori ale baschetului feminin continental, care vor veni si vor juca in noua arena constanteana. Iar toti iubitorii sportului cu mingea la cos, incepand chiar de la copiii care iubesc si practica aceasta disciplina sportiva, vor avea astfel ocazia sa vada crema baschetului feminin din Europa si sa inteleaga ce inseamna baschetul de la acest nivel. Cred ca prin acest eveniment putem pune o noua piatra de temelie pentru viitorul baschetului feminin romanesc iar FIBA Women's EuroBasket 2025 poate fi si un moment de inspiratie pentru tinerele noastre jucatoare, dar si pentru cei care isi doresc sa desluseasca tainele sportului de sub panouri.”

Reamintim ca procesul de depunere a dosarelor de candidatura pentru obtinerea organizarii FIBA Women's EuroBasket 2025 se afla in plina desfasurare, mai multe tari de pe Batranul Constinent afisandu-si intentia de a gazdui meciurile intrecerii feminine continentale.

Parteneri