Foto

Marsul micului baschetbalist a deschis Festivalul National de Minibaschet, Costinesti 2022

Un numar record de echipe de minibaschet din intreaga tara, 175, s-au adunat incepand de duminica in Costinesti pentru a participa la Festivalul National de Minibaschet, editia 2022, cel mai mare eveniment sportiv juvenil din Romania urmand sa se desfasoare in aceasta saptamana pe terenurile amenajate in statiunea de tineret de la malul marii.

Cu mic, cu mare, copii, antrenori, parinti sau rude, au sosit pe malul marii si au asaltat incepand cu orele pranzului mai toate locurile de cazare din Costinesti si imprejurimi iar spre seara, de la ora 18:00, au fost prezenti la traditionalul ”Mars al micului baschetbalist”, actiune care a dat startul oficial al Festivalului National de Minibaschet. Timp de o ora, pe toate aleile, dar si pe terenuri, au rasunat indemnurile si cantecele de sustinere ale participantilor, care purtau mandri steaguri sau lozinci cu insemnele echipelor pe care le reprezentau. Semn ca baschetul a pus stapanire din nou pe Costinesti!

Intr-o atmosfera destinsa de acorduri muzicale, dar si de trucurile unui magician venit la terenuri in cadrul campaniei ”Spitale publice din bani privati”, s-a dat startul oficial al intrecerilor, urmand ca de luni dimineata sa se faca auzite si primele fluiere ale arbitrilor care vor oficia la meciurile programate sa se dispute pe terenurile din baza BTT Costinesti si Baza Schitu. Un amplu album de fotografii realizat cu sprijinul fotografului FIBA Alina Cojocaru poate fi vizualizat pe pagina oficiala de facebook a FRB - AICI

Asadar, incepand inca de la primele ore ale diminetii de luni si pana sambata spre pranz, peste 2.000 de micuti baschetbalisti si peste 200 de antrenori vor fi prezenti pe cele 16 terenuri in cadrul celor 711 meciuri programate, un nou record de participare greu de imaginat, care demonstreaza din plin ca baschetul este un sport extrem de atractiv si de indragit in Romania. Conform datelor oficiale, in cadrul intrecerilor masculine participa 128 de echipe, care sunt impartite in 14 grupe, iar in cadrul competitiei feminine participa 47 de echipe, distribuite in cinci serii.

Programul meciurilor poate fi consultat AICI

Pe de alta parte, la fel ca la Festivalul National de Babybaschet, organizatorii, Federatia Romana de Baschet, in parteneriat cu BTT Costinesti si Primaria Costinesti, vor oferi cu sprijinul partenerilor mai multe surprize ”indulcite” tuturor participantilor, micutii baschetbalisti urmand sa se bucure in aceasta saptamana si de produsele Dr. Oetker, Nutrivita-Isostar si Betty Blue.

In afara conditiilor logistice organizatorice, Federatia Romana de Baschet asigura si arbitrajele din cadrul Festivalului National de Minibaschet, acoperind toate cheltuieli (cazare, masa si barem arbitraj) pentru cei peste 50 de arbitri care asigura buna desfasurare a meciurilor.   

Parteneri