Foto

Romania a castigat clar disputa cu Cipru din Grupa F a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers

Reprezentativa de seniori a Romaniei s-a impus, in aceasta seara, in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, in fata selectionatei similare a Ciprului, cu scorul de 89-63 (27-18, 21-12, 21-19, 20-14), intr-un meci contand pentru runda a V-a din cadrul Grupei F a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers. Miercuri, la Bratislava, de la ora 19:00, Romania va juca impotriva Slovaciei intr-un meci in care se decide ocupanta primului loc din grupa si implicit calificarea in faza urmatoare. Partida de la Bratislava va fi transmisa in direct in regim live-streaming pe canalul de youtube al FIBA.

Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti a gazduit in aceasta seara o noua confruntare din cadrul Grupei F a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers, Vulturii primind replica selectionatei similare a Ciprului. Dornici sa nu faca pasi gresiti in drumul lor spre faza superioara de calificare la turneul final continental din 2021, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu au intrat foarte motivati si au pus stapanire rapid pe joc, dominandu-si adversarii la toate capitolele. Cu un start fulminant din partea lui Bogdan Popa, Romania s-a distantat pana la 17-9 in min. 6, spre satisfactia asistentei si a staff-ului tehnic, iar diferenta s-a marit peste alte doua minute pana la 12 lungimi, gratie unor reusite parafate de Watson de la mare distanta si de Cate de doua ori de sub panou, scor 27-15 in min. 8. Markou puncteaza si el de dincolo de semicerc si inchide primul sfert la 27-18, dar Vulturii continua sa se bazeze pe o defensiva mobila si ermetica, astfel ca urmatoarele zece minute se joaca sub acelasi scenariu. Rand pe rand, Virna, Paliciuc si Orbeanu maresc zestrea tricolora de puncte iar scorul devine 35-21 in min. 14, fortandu-l pe antrenorul oaspetilor sa ceara al doilea timp de odihna. Dominarea Vulturilor a continuat in ciuda faptului ca oaspetii au cautat solutii sa anihileze gurile noastre de foc, Nicolescu, Orbeanu si Popa au punctat din nou necrutator de la mare distanta iar scorul a ajuns la pauza la 48-30.
La reluare, Vulturii au continuat evolutia foarte buna, Cate a ramas imperial in lupta de sub panouri (n.n. – pivotul nostru si-a trecut in cont double-double, cu 13 puncte, 15 recuperari) iar Popa a facut spectacol cu reusitele de la mare distanta (n.n. - extrema de forta a avut 6-6 la 3 puncte si si-a trecut in cont 22 de puncte), astfel ca scorul a devenit 58-34 in min. 25, moment in care antrenorul Ciprului a cerut un nou timp de odihna. “Romania! Romania!” se scandeaza din tribune si Vulturii prind aripi, finalul celui de-al treilea sfert terminandu-se la scorul de 69-49 dupa doua reusite de la distanta ale lui Paliciuc si un dunq spectaculos semnat de Cate.
In ultima parte a jocului, oaspetii forteaza revenirea pe fondul unei relaxari premature a tricolori, scor 71-57 in min. 35, dar experimentatul Watson iese la rampa si aduce linistea in tabara noastra cu trei reusite din actiune care ridica asistenta in picioare. Intr-un final dominat clar de tricolori cu o noua serie de reusite de la mare distanta (n.n. – la final a fost 17-35 la capitolul de reusite de la 3 puncte, cu un procentaj de 48,5%), Romania se impune cu scorul de 89-63, si-si continua marsul spre faza urmatoare.

Statistica meciului poate fi consultata AICI

In urma acestei victorii, nationala Romaniei se mentine pe primul loc in Grupa F si isi mentine intacte sansele de calificare in faza urmatoare.
Dar iata si clasamentul Grupei F inaintea ultimei dispute de la Bratislava:

1. Romania – 6 puncte (3 victorii)
2. Slovacia – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Cipru – 4 puncte (4 infrangeri)

Miercuri, la Bratislava, de la ora 19:00, Romania se va confrunta cu Slovacia, intr-un meci in care se va decide soarta calificarii in FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers. Reamintim ca, in meciul tur, la Ploiesti, Romania a trecut de Slovacia, cu scorul 85-68.

Parteneri