Foto

SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara si-a asigurat prezenta in play-off-ul ALPE ADRIA CUP

Dupa incheierea ferestrei dedicate competitiilor FIBA pentru echipele nationale, reprezentantele baschetului masculin romanesc au revenit pe scena competitiilor europene inter-cluburi si isi continua lupta pentru accederea in fazele superioare.

In aceasta saptamana, prima care a revenit oficial sub lumina reflectoarelor a fost SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara, in Alpe Adria Cup, o competitie regionala derulata sub egida FIBA cu 16 echipe din Europa Centrala si din Est. Marti seara, SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara a suferit prima infrangere in cadrul Grupei D din Alpe Adria Cup, gruparea condusa de antrenorul Dragan Petricevic cedand in fief-ul echipei slovace Spisski Ryteri, cu scorul de 88-95. In pofida acestui esec, SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara ramane liderul Grupei D, cu patru victorii si o infrangere, si chiar daca mai are de disputat inca o partida din aceasta faza, in data de 14 decembrie, atunci cand va primi la Timisoara replica gruparii slovene KK Rogaska, este prima echipa din competitie care si-a asigurat deja calificarea in play-off-ul AAC. ”A fost o victorie meritata a gazdelor. Spisski Rytieri a aratat o mult mai mare dorinta si a jucat cu mult mai multa energie in partea a doua. Cred ca ne-am relaxat atunci cand am vazut ca totusi scorul nu ia proportii, insa asta nu schimba cu nimic meritele echipei gazda. Noi am avut si procentaje mai slabe comparativ cu prima repriza, in vreme ce Spisski Rytieri a avut procentaje exceptionale la aruncari”, a mentionat antrenorul Dragan Petricevic. In meciul tur, gruparea banateana trecuse de Spisski Ryteri, cu scorul de 106-72.

Totodata, miercuri, 23.11.2022, este zi plina pentru celelalte reprezentante inscrise in cupele europene, CSO Voluntari, SCM U Craiova si CSM CSU Oradea urmand sa evolueze in cadrul grupelor FIBA Europe Cup, in vreme U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va juca pe teren propriu in sezonul regular al 7Days Eurocup, dupa urmatorul program:

Rilski Sportist – CSM CSU Oradea - de la ora 19:15, in direct pe canalul de youtube FIBA TV
CSM CSU Oradea se afla pe locul 3 in Grupa E, cu trei victorii si o infrangere, dar pastreaza mari sanse de calificare in faza superioara.

SCM U Craiova - Hakro Merlins Crailsheim - de la ora 19:00, in direct pe canalul de youtube FIBA TV
Norrkoping Dolphins - CSO Voluntari - de la ora 20:00, in direct pe canalul de youtube FIBA TV
SCM U Craiova si-a asigurat deja calificarea in faza superioara, fiind liderul neinvins al Grupei H, dupa primele patru etape, in vreme ce CSO Voluntari pastreaza sanse teoretice de calificare, dar nu mai poate face nici un pas gresit in ultimele doua runde.

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca - Germani Brescia (ora 19:30, in direct pe PRIMA SPORT 1 si pe EuroLeague TV)
U-BT continua cursa de calificare in faza superioara, fiind pe locul 9 in Grupa A, cu o victorie si 3 infrangeri.

Parteneri