Foto

Vulturii convocati pentru meciurile cu Bulgaria si Cipru din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei va reveni la mijlocul lunii februarie in febra meciurilor din cadrul Grupei F din runda secunda a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, Vulturii urmand sa evolueze in fata propriilor suporteri, la Pitesti, impotriva selectionatelor similare ale Bulgariei si Cipru. Pentru cele doua partide programate sa se desfasoare in 23 februarie (cu Bulgaria) si 26 febriarie (cu Cipru), selectionerul Dragan Petricevic a propus o lista de jucatori pentru perioada de pregatire iar Consiliul Director a aprobat componenta lotului tricolor.

Astfel, pentru cantonamentul de pregatire a meciurilor din fereastra europeana programata pentru februarie 2023 au fost convocati urmatorii sportivi:

Lucas Tohatan - CSO Voluntari
Tudor Gheorghe - CSM CSU Oradea
Giordan Watson - SCM U Craiova
Kristopher Richard - CSM CSU Oradea
Nandor Kuti - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Tudor Fometescu - FC Arges Pitesti
Mihai Maciuca - FC Arges Pitesti
Bogdan Nicolescu - CSM CSU Oradea
Rolland Torok - CSO VOluntari
Emanuel Cate - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Alexandru Olah - Rapid Bucuresti
Rares Uta - BC CSU Sibiu
Stefan Grasu - Dinamo Bucuresti

Rezerve:
Dragos Diculescu - Landstede Hammers
Eduard Petrescu - SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara

Conform programului de pregatire stabilit de staff-ul tehnic coordonat de Dragan Petricevic, reunirea lotului va avea loc imediat dupa disputarea finalei FINAL 8 CRBM, in data de 16 februarie, urmand ca Vulturii sa se antreneze pe intreaga perioada la Pitesti.

Reamintim ca, pana in acest moment, s-au disputat patru etape din Grupa F iar echipa Romaniei ocupa locul 3, cu o victorie si 3 infrangeri, fiind devansata in clasament de Portugalia (neinvinsa) si Bulgaria (3 victorii si o infrangere). Conform FIBA Europe, castigatoarele celor trei grupe din faza secunda a precalificarilor, impreuna cu Cipru, tara co-organizatoare a Eurobasket 2025, vor avansa direct in FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers, in vreme ce restul echipelor (n.n. - opt echipe din Second Round si patru echipe din First Round) vor juca intr-o ultima fereastra programata pentru august 2023 pentru stabilirea ultimelor nationale care vor intra in posesia vizelor pentru FIBA Eurobasket 2025 Qualifiers.

Rezultate, statistici si ale informatii, se gasesc pe site-ul oficial al competitiei continentale - AICI

Parteneri