Foto

La Cluj-Napoca s-a desfasurat draftul Conferintei de Est din Jr. NBA League Romania - Nord

Evenimentul de deschidere a Jr. NBA România Nord 2024 – Conferința de EST a avut loc vineri, 4 aprilie, la BTarena din Cluj-Napoca. Draft-ul care stabilește ce echipă din NBA va reprezenta fiecare dintre școlile participante a fost un eveniment plin de emoție, la care au participat numeroși elevi, profesori, antrenori, dar și personalități din baschetul românesc sau cu experiență în Liga Nord-Americană.

Pe lângă elevii şi profesorii celor 15 echipe ale unităților școlare înscrise și reprezentanții partenerilor, la eveniment au luat parte și doi sportivi de performanță: Emanuel CĂȚE– component de bază al echipei de baschet masculin a României și Adam MOKOKA – ex-jucător Chicago Bulls, NBA. Totodată, la prezidiu au mai luat loc Mircea CRISTESCU, vicepreședinte al Federației Române de Baschet și coordonator Jr. NBA România, Amalia MARCHIȘ, președinte A.J. Baschet Cluj și Manager Comunicare Jr. NBA și Prof. Marinela MARC, Inspector Școlar General Cluj.

Iată conformația Conferinței de Est după draft:

JUDEȚUL CLUJ – Divizia Southeast
Miami Heat – Școala Gimnazială “Constantin Brâncuși” Cluj-Napoca
Washington Wizzards – Colegiul Național “George Coșbuc” Cluj-Napoca
Atlanta Hawks – Școala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” Cluj-Napoca
Charlotte Hornets – Colegiul Național Pedagogic “Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca
Orlando Magic – Școala Gimnazială “Ioan Bob” Cluj-Napoca

JUDEȚUL MUREȘ – Divizia Central
Cleveland Cavaliers – Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Tg. Mureș
Indiana Pacers – Școala Gimnazială “Europa” Tg. Mureș
Milwaukee Bucks – Școala Gimnazială “Romulus Guga” Tg. Mureș
Detroit Pistons – Școala Gimnazială “Dacia” Tg. Mureș
Chicago Bulls – Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” Tg. Mureș

JUDEȚUL SĂLAJ – Divizia Atlantic
Brooklyn Nets – Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău
New York Knicks – Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău
Boston Celtics – Școala Gimnazială “Gyulaffy Laszlo” Cehu Silvaniei
Toronto Raptors – Școala Gimnazială Nr. 1 Horoatu Crasnei
Philadelphia 76ers – Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Jibou

Datorită impactului pe care l-au avut edițiile anterioare în România, ediții care au plasat unitățile școlare și baschetul românesc pe harta comunității Jr. NBA, o comunitate stabilă și în creștere la nivel mondial, Asociația Județeană de Baschet Cluj, împreună cu Federația Română de Baschet, extinde Jr. NBA România Nord la nivel regional, prin organizarea Conferinței Est în județele Cluj, Mureș și Sălaj.

Astfel, în acest moment, Jr. NBA League Romania 2024 este în plină desfășurare în toate județele și regiunile implicate în proiect (Jr. NBA România Nord – Conferința de VEST - județul Timiș, Jr. NBA România Sud - județele Ilfov, Argeș, Prahova, Dâmbovița și mun. București)

Până în prezent, prin intermediul Jr. NBA League România, un număr de aproximativ 1.300 de elevi au beneficiat de un cadru organizat care are la bază principiul că sportul îi ajută pe copii să fie mai sociabili, îi atrage să lucreze ușor împreună cu ceilalți și să înțeleagă ce înseamnă fair-play-ul. Pe lângă beneficiile sociale, prin intermediul Jr. NBA League România elevii au descoperit că sportul este și o metodă grozavă de a se distra.

Parteneri