Foto

Esecuri la Riga pentru reprezentativa de senioare


Echipa nationala feminina nu a reusit nicio victorie in "bula" de la Riga, acolo unde a fost nevoita sa joace cele doua partide din a doua "fereastra" a calificarilor pentru FIBA Women's EuroBasket 2021.

Lipsita de cateva jucatoare importante (Walker, Cuic, Ursu si Stoiedin), nationala feminina a cedat in fata Italiei, 68-90, in primul meci, disputat pe 13 noiembrie.

La doua zile distanta, Romania a cedat, surprinzator, si in fata Danemarcei, 74-91, desi in prima jumatate a meciului tricolorele au condus si la 15 puncte diferenta.

In urma acestor doua rezultate, Romania esta ca si eliminata din cursa de calificare la turneul final al campionatului european de anul viitor. In acest moment, tricolorele au coborat pe ultimul loc din Grupa D de calificare, cu 5 puncte. Pe primele trei pozitii se situeaza Cehia (7 puncte), Italia (7 puncte) si Danemarca (5 puncte).

Clasamentul final al grupei D urmeaza sa fie stabilit in luna februarie 2021, atunci cand Romania si Danemarca vor intalni, fiecare, echipele Cehiei si Italiei. La FIBA Women's EuroBasket se califica prima echipa clasata in fiecare grupa, precum si cele mai bune cinci ocupante ale locurilor secunde din cele noua grupe.

Parteneri