Foto

Infrangere in Germania pentru tricolore

Nationala de senioare a Romaniei nu a reusit sa se impuna la Hagen in fata Germaniei, in al doilea meci din actuala campanie de calificare la Eurobasket 2013. Pusa in garda de victoria in fata Suediei, dar si de performanta de anul trecut de la Taranto (cand Romania a fost singura echipa care a invins Germania), gazdele au ales sa practice un joc extrem de agresiv, incercand sa limiteze pe cat posibil orice incercare de constructie a fetelor noastre.

Elevele lui Dan Fleseriu au acuzat socul initial, primul sfert fiind unul aproape dezastruos. Din fericire, in sfertul secund, jocul Romaniei a fost aproape perfect, Annemarie Parau ratand de putin egalarea pe tabela cu cateva secunde inainte de pauza. Repriza secunda a inceput in ceeasi nota de relativ echilibru, in ciuda erorilor, Romania reusind sa se mentina aproape de gazde, beneficiind si de jocul foarte bun al lui Elisabeth Pavel, care a facut legea la capitolul recuperari. Din pacate, echilibrul s-a rupt din nou in ultimul sfert, atunci cand brigada de arbitri a parut ca favorizeaza jocul mai dur al gazdelor, fiind insa intransigenta cu echipa noastra. Gabriela Marginean a primit extrem de usor a cincea greseala personala, incheind totusi meciul cu 16 puncte marcate, in ciuda faptului ca Germania s-a aparat la tanara noastra jucatoare aproape mereu cu cei doi pivoti, Bar si Fikiel, de 1,87 respectiv 1,93 m.

Scor final: GERMANIA - ROMANIA 70-60 (18-7, 18-25, 19-16, 15-12)

Ca nota de ansamblu, Romania - fara sa practice un joc foarte bun - a lasat impresia ca diferenta poate fi remontata in returul de la Targoviste. Remarcatele echipei au fost: Elisabeth Pavel, care a reusit un double-double (18 puncte, 12 recuperari), Ancuta Stoenescu (18 p, 4x3) si Gabriela Marginean (16 p, 2x3). Au mai punctat pentru Romania: Cutas (5p), Sipos (2p) si Parau (1p).


In celalalt meci al grupei, Suedia a invins, surprinzator, Spania, cu 78-69, fapt care a generat incredere printre tricolore ca pot realiza acelasi lucru, sambata viitoare, de la ora 18:00, la Arena de Baschet. "Am aflat cu totii de rezultatul Suediei. Si sper sa inteleaga acum si fetele ca putem face si noi acest lucru, ca Spania nu este dinainte calificata. Azi, facand un joc slab, am pierdut la doar 10 puncte, o diferenta pe care o putem recupera in retur, pentru a ne asigura ca, la egalitate de puncte, depasim Germania in clasament. Cred ca trebuie sa uitam acest joc si sa ne pregatim foarte serios in continuare, pentru ca putem obtine rezultate pozitive. Daca nu vom face atatea greseli precum astazi (cand am pierdut 20 de mingi), vom putea sa ne calificam la Eurobasket. Am mare incredere in aceasta echipa tanara si sper sa reusim sa ne indeplinim obiectivul intermediar, cel de a castiga toate meciurile de pe teren propriu, fapt care ne-ar ajuta enorm la realizarea obiectivului primordial, calificarea", a declarat selectionerul Dan Fleseriu, in exclusivitate pentru frbaschet.ro.

CLASAMENTUL GRUPEI D

1.Spania        2    1/1    133/126    3
2.Suedia        2    1/1    137/135    3
3.Romania    2    1/1    126/129    3
4.Germania  1     1/0      70/60      2
5.Bulgaria     1     0/1      48/64      1


Parteneri