Foto

Rezultate inregistrate de Romania la Turneul international YDF de la Skopje

Federatia Romana de Baschet apeleaza si participa in continuare la proiectele FIBA YOUTH DEVELOPMENT FOUNDATION, selectionatele tricolore U14 ale Romaniei urmand sa fie prezente la toate actiunile derulate sub egida YDF in 2022. Proiectul YDF a fost reluat in acest an cu primul turneu international organizat, in perioada 3-6 martie, de catre Federatia de Baschet din Macedonia de Nord in sala SRC Kale Arena din Skopje, cu participarea selectionatelor Turciei, Bulgariei, Romaniei, Macedoniei de Nord si Kosovo.
Prezente la Skopje in ambele competitii (feminin si masculin), selectionatele U14 ale Romaniei au inregistrat urmatoarele rezultate:

Feminin U14
Romania - Turcia 42-81
Kosovo - Romania 35-58
Romania - Macedonia de Nord 96-51
Bulgaria - Romania 47-73

Masculin U14
Romania - Turcia 46-81
Romania - Macedonia de Nord 94-75
Kosovo - Romania 84-81 (dupa prelungiri)
Bulgaria - Romania 57-71

Componenta loturilor tricolore prezente la Skopje – AICI

Toate meciurile au fost transmise pe canalul de youtube al forului de specialitate din Macedonia de Nord  - AICI

Pentru baschetul juvenil autohton, proiectul YDF 2022 vine in completarea Strategiei de Selectie si Pregatire Nationala pentru categoria U14, Romania fiind reprezentata din selectionate formate exclusiv din sportivi selectionati in urma actiunilor organizate de FRB in ultimele luni din 2021. Totodata, Federatia Romana de Baschet precizeaza ca selectionatele Romaniei care au participat in Macedonia de Nord urmeaza sa fie modificate pentru urmatoarele actiuni YDF, prin rotatie urmand sa participe la urmatoarele turnee juvenile U14 si alti sportivi prezenti la actiunile FRB de selectie si pregatire din 2021.
Actiunea de la Skopje este prima din cele 5 actiuni programate pentru 2022 in cadrul Proiectului YDF, urmatorul turneu international urmand sa se desfasoare in Kosovo, in aprilie, in vreme ce Romania va organiza o competitie similara in mai sau iunie.

Parteneri