Foto

Azi se da startul in Campionatul European de baschet 3x3!

Cei mai valorosi jucatori de baschet 3x3 de pe Batranul Continent vor evolua, incepand din aceasta dupa-amiaza si pana duminica seara, pe terenurile special amenajate in Piata Universitatii din Capitala, urmand sa se confrunte in cadrul primei editii a 3x3 European Championship. Astfel, municipiul Bucuresti devine pentru urmatoarele trei zile capitala europeana a baschetului 3x3, demonstrand inca o data ca nu degeaba a obtinut in urma cu un an titulatura de “Mecca baschetului 3x3”. Conform programului anuntat de FIBA-Europe, in cadrul primei editii a intrecerii continentale se vor lupta 32 de echipe nationale, atat la feminin, cat si la masculin, printre participante numarandu-se si selectionatele Romaniei, cu sanse reale in lupta pentru medalii. Competitia poate fi urmarita in direct pe DIGI SPORT, iar meciurile de pe terenul central vor fi transmise si pe canalul http://www.youtube.com/3x3planet.
 
Pentru prima data in istoria baschetului european, Federatia Romana de Baschet si Sport Arena organizeaza, in acest week-end, in Piata Universitatii din Capitala, intrecerile Campionatului European de baschet 3x3. Astfel, cei mai buni sportivi din Europa, printre care se numara si primii zece clasati in topul mondial 3x3, in frunte cu liderul Dusan Bulut (Serbia), vor evolua in urmatoarele trei zile pe terenurile special amenajate in zona statuilor din Piata Universitatii, urmand sa faca spectacol si sa se lupte pentru medaliile europene, spre deliciul unei asistente care se anunta extrem de numeroasa.
Conform FIBA-Europe, in intrecerea masculina sunt prezente la start 16 echipe nationale, printre care si Romania, acestea urmand sa evolueze in prima faza in patru grupe. Nationala noastra, formata din Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Stefan Vasile, va evolua in cadrul Grupei C, impotriva reprezentativelor Sloveniei, Italiei si Azerbaijan, avand sanse reale de calificare in fazele superioare. Un atuu major al tricolorilor il constituie valoarea si experienta competitionala in baschetul 3x3 a cuplului Santana-Vlaicu, singurii jucatori din lume care s-au calificat la toate cele trei editii ale FIBA 3x3 World Tour, cei doi urmand sa evolueze alaturi de fostul mare international Bogdan Popescu, precum si de internationalul Stefan Vasile. Vineri, Romania va intalni Italia, de la ora 19:00, si Azerbaijan, de la ora 21:50, iar sambata, va primi replica Sloveniei, de la ora 18:50, toate meciurile echipei noastre disputandu-se pe terenul central.
In intrecerea similara feminina, se vor confrunta tot 16 echipe nationale, impartite in prima faza in patru grupe, selectionata Romaniei urmand sa joace in cadrul Grupei C, impotriva reprezentativelor Elvetiei, Ucrainei si Irlandei. Tricourile nationalei noastre vor fi imbracate de Gabriela Marginean, Anca Sipos si Alina Craciun, trei dintre componentele reprezentativei de senioare, precum si de Andra Haas, o specialista a baschetului 3x3, astfel ca sansele Romaniei sunt destul de mari in lupta pentru medaliile europene. Vineri, Romania va intalni Irlanda, de la ora 17 (n.n. – imediat dupa Festivitatea de Deschidere, care va incepe la ora 16:45), si Ucraina, de la ora 19:50, iar sambata, va primi replica Elvetiei, de la ora 17:50, toate meciurile echipei noastre disputandu-se pe terenul central.
 
Programul complet al meciurilor din cadrul primei editii a Campionatului European poate fi vizualizat pe:
http://www.frbaschet.ro/stiri/2014-09-01/programul-meciurilor-din-cadrul-campionatului-european-de-baschet-3x3-bucuresti-5-7-septembrie
 
Evenimentul baschetbalistic poate fi urmarit, in direct, de cei care nu ajung in Piata Universitatii pentru a sustine echipele Romaniei, si pe canalele DIGI SPORT 2 si DIGI SPORT 3, iar meciurile de pe terenul central vor fi transmise si pe canalul creat special de FIBA-Europe pentru Campionatul European,  http://www.youtube.com/3x3planet.
 
Vineri, DIGI SPORT 3 va transmite in direct regalul baschetbalistic din Piata Universitatii, de la ora 16:45 si pana la ora 22:30, sambata, DIGI SPORT 3 a prin in grila de programe transmisiuni in direct in intervalul 18:30 – 21:45, iar duminica, DIGI SPORT 2 va transmite de la ora 16:00 pana la ora 18:00 atat concursul de slam-dunk, cat si semifinalele si finalele pentru locurile 3-4, iar de la ora 21:00 ofera posibilitatea fanilor de a urmari finalele pentru locurile 1-2.

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Primariei Municipiului Bucuresti, PROEDUS si al Universitatii Politehnica.
Parteneri: Atentie, Banca Transilvania, Blue Air, Borsec, Ciuc Radler, Farmec, Fratelli, Hotel Intercontinental, M-Pesa Vodafone,Restart, Ulker, Xerox, Zepter si Digi Sport.
Parteneri media: 24Fun, Adevarul Holding, Euromedia, Kiss FM, Prima TV, ProSport, Zile si Nopti.

Parteneri