Foto

Adunarea Generala a Sucursalei Regionale 2 a FR Baschet s-a desfasurat la Targu Jiu

Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, a participat astazi, la Târgu Jiu, la adunarea generală regională a sucursalei regionale 2 a FRB. Structura administrează cluburile si competitiile din judetele Gorj, Dolj, Teleorman, Olt, precum si din Valea Timocului. La eveniment au mai participat, din partea FRB: secretarul general adjunct FRB Marius Toma - coordonator al proiectului de regionalizare, antrenorul federal Claudiu Fometescu și Anca Stoenescu, coordonator Dep. Feminin).

În prima parte a zilei, reprezentanții federației s-au întâlnit, la sediul Consiliului Județean Gorj, cu primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu. Autoritățile locale și județene si-au exprimat sprijinul pentru functionarea sucursalei regionale, dar si pentru infiintarea la Targu Jiu a unei filiale a Academiei Române de Baschet.


A urmat adunarea generala regionala, desfasurata la Universitatea "Constantin Brâncuși", în sala Senatului, participantii fiind informati despre obiectivele sucursalei si strategiile de dezvoltare regionala, de catre conducerea FR Baschet, precum si catre directorul Sucursalei regionale 2 a FR Baschet, Claudiu Alionescu. La eveniment au participat reprezentanti ai asociatiilor judetene de baschet, precum si reprezentanti ai cluburilor din regiune. De asemenea, la intâlnire a participat și inspectorul pentru educație fizică și sport din cadrul ISJ Gorj, Adriana Dănciulescu.

Realizarea unei reforme administrative a Federatiei Romane de Baschet, prin descentralizarea si regionalizarea activitatii, este un capitol major din Strategia de dezvoltare a activității baschetbalistice din România pentru perioada 2022-2032, elaborata de presedintele Carmen Tocală.

Parteneri