Amanda Thompson, jucatoarea etapei inaugurale din LNBF

Dupa doua sezoane in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", traditia va continua si in editia de campionat 20121-2013. Forul de specialitate din Romania ii va desemna dupa fiecare runda din Liga Nationala pe cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Mentionam ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si mai ales randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).



@ Jucatoarea etapei a I-a este Amanda THOMPSON

Americanca Amanda THOMPSON, noua extrema de forta a  echipei CS Universitatea Alba Iulia, este declarata “Jucatoarea etapei a I-a” , in urma evolutiei deosebite pe care a avut-o in disputa cu SCM Craiova, scor 68-51. In cele 23:24 minute petrecute pe parchetul Salii Sportului din Alba Iulia la jocul inaugural, tanara Amanda THOMPSON (23 ani) a contabilizat o eficienta de 31 de unitati (randament – 1,34), dupa ce a adunat o linie statistica deosebita: 17 puncte (8-9 la doua puncte; 1-1 la libere), 16 recuperari si 3 pase decisive. In aceste conditii, FRB o declara “jucatoarea etapei inaugurale” din Liga Nationala de Baschet Feminin (LNBF).

Tot in prima runda din sezonul 2012/2013 a LNBF, au mai fost inregistrate cateva date statistice deosebite in dreptul jucatoarelor: Jilian ROBBINS (CSM Targoviste) – care a contabilizat in 21 de minute de joc o eficienta de 24 de unitati, cu 13 puncte marcate, 10 recuperari, 3 pase decisive si 7 interceptii;  Chrissy GIVENS (Univ. Goldis ICIM Arad) – care a adunat in 38 de minute petrecute pe parchet o eficienta de 31 de unitati, cu 25 de puncte marcate, 9 recuperari, 4 pase decisive si 3 interceptii; Biljana STEPANOVIC (Olimpia Brasov) – care a totalizat in 27 de minute de joc o eficienta de 28 de unitati, cu 13 puncte marcate, 16 recuperari, 1 pasa decisiva si 2 interceptii; Utahya DRYE (CSM Satu Mare) – care a avut in 33 de minute o eficienta de 25 de unitati, cu 16 puncte marcate, 8 recuperari si 7 interceptii.

Parteneri