Foto

Cateva ore pana la duelul dintre U-BT Cluj-Napoca si London Lions

Cel mai asteptat meci al saptamanii incepe la ora 19:00 in BT Arena din Cluj-Napoca. Campionii Romaniei primesc vizita britanicilor de la London Lions, in unica mansa a sferturilor de finala din BKT EuroCup.

Englezii vin in Ardeal cu moralul ridicat dupa eliminarea lui Turk Telekom in optimile de finala, insa U-BT va avea de partea sa un atu important: terenul propriu. Meciul se va disputa cu casa inchisa, arena clujeana fiind ocupata la intreaga capacitate. Va fi un duel interesant al pivotilor, Cate si Stipanovic urmand sa aiba mult de luptat sub panou cu Gabe Olaseni, cel care a ajutat serios pe London Lions sa ajunga a treia echipa din EuroCup la capitolul forta ofensiva, cu o medie de 90,8 puncte / meci.

Antrenorul Mihai Silvasan a declarat, pentru site-ul oficial u-bt.basketball: "Nu știu dacă sunt foarte multe de spus despre acest meci, evident că toată lumea îl așteaptă. E un meci în sferturile de finală și suntem extrem de motivați. Vom juca această partidă cu sala plină, acest lucru fiind formidabil pentru clubul nostru și pentru baschetul românesc. Focusul nostru ca echipă trebuie să fie doar la ceea ce avem de făcut pe teren. Nu trebuie să visăm sau să fim prea respectuoși cu adversarii. Noi trebuie să ne concentrăm la planul nostru și să oprim punctele lor forte, cum ar fi atacul. Ne vom lupta să ne dăm șansa de a câștiga. Acesta e obiectivul nostru! Din punct de vedere al lotului, toată lumea e aptă. Pat a revenit, s-a antrenat normal. S-a antrenat inclusiv în Statele Unite și nu este ieșit din formă. Așteptăm ora meciului pentru a juca și a putea arăta un baschet de calitate. I-am urmărit pe London Lions în mai multe jocuri, iar referitor optimile cu Turk Telekom, consider că turcii nu au avut intensitatea potrivită. Nu au putut să le facă față fizic celor din Londra. Lions sunt foarte puternici, atletici, însă cred că avem armele necesare pentru a face față acestui tip de joc. Principalul nostru atuu ar trebui să fie apărarea. Nu putem să îi lăsăm în zona lor de confort, deoarece pot înscrie puncte ușoare pe tranziție. Nu putem să le lăsăm aruncări deschise, așa că apărarea va fi cheia jocului. Nu am avut timp să mă gândesc ce înseamnă pentru mine personal această performanță. Mai important este să ne raportăm la echipă. Voi avea timp la vară să mă gândesc. Până atunci, toată motivația mea stă în simplul fapt de a ajuta echipa să performeze cât mai bine. Este o premieră, dar eu am trăit numeroase premiere în cariera mea. O iau ca atare și nu vreau să mă relaxez sau să mă consider mai bun decât sunt. Ceea ce s-a realizat aici este meritul tuturor, nu doar al meu. Ca să ai succes la nivel internațional trebuie să formezi o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Mă refer atât la cei care joacă pe teren, cât și la cei din afara lui și nu se văd. Nu vreau eu să fiu mai bun decât trebuie. Este meritul clubului că ne aflăm aici".

Duelul pentru calificarea in semifinalele BKT EuroCup, U-BT Cluj-Napoca - London Lions va incepe la ora 19:00 si va putea fi urmarit in direct pe canalul TV Prima Sport.

Parteneri