Foto

Cei 12 Vulturi care vor reprezenta Romania in meciul cu Luxemburg

Selectionerul Mihai Silvasan a anuntat astazi lotul de 12 jucatori care va fi inscris pe foaia oficiala a partidei cu Luxemburg, care se va disputa joi 22 februarie, de la ora 19:00, in BTarena din Cluj-Napoca, in cadrul pre-calificarilor europene pentru Cupa Mondiala FIBA din 2027:

Lucas Tohătan (CSO Voluntari)
Patrick Richard (U-BT Cluj-Napoca)
Tudor Șomăcescu (Rapid București)
Codruț Dinu (CSM Petrolul Ploiești)
Mihai Măciucă (U-BT Cluj-Napoca)
Nandor Kuti (BC CSU Sibiu)
Dragoș Diculescu  (Hamar - Islanda)
Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea)
Tudor Gîrbea (Rapid București)
Ștefan Grasu (Dinamo București)
Emanuel Cățe (U-BT Cluj-Napoca)
Rareș Uță (BC CSU Sibiu)

Staff-ul tehnic al echipei nationale este alcătuit din:

Mihai Silvășan (U-BT Cluj-Napoca) - antrenor principal
Mihai Popa (CSM Petrolul Ploiești) - antrenor secund
Răzvan Munteanu (Tornados Franken - Germania) - antrenor secund
Andrei Bălan (U-BT Cluj-Napoca) - preparator fizic
Csaba Mott (U-BT Cluj-Napoca) - maseur
Adrian Resteman (U-BT Cluj-Napoca) - kinetoterapeut
Zoltan Safar - team manager

Doi debutanti in reprezentativa de seniori

La primul meci pe banca tehnica a echipei nationale, Mihai Silvasan a ales sa pastreze in lotul final pentru meciul contra Luxemburgului doi foarte tineri jucatori: Tudor Șomăcescu (18 ani) si Codruț Dinu (17 ani peste cinci zile). Cei doi au mari sanse ca maine sa bifeze primele lor minute de joc pentru reprezentativa de seniori.

Casele de bilete se deschid la pranz

Daca pana acum biletele pentru meci s-au vandut exclusiv online, de la ora 12:00 a zilei de joi aceste se vor putea achizitiona si fizic, de la casa de bilete a BTarena, la pretul de 25 lei. Elevii, studentii si pensionarii pot solicita tichete la pretul de doar 10 lei, in baza unui act doveditor (carnet vizat la zi sau, respectiv, cupon de pensie). De asemenea, vanzarile online continua, pana la ora meciului, pe Entertix.ro si MyTicket.ro.

Accesul in tribune - incepand de la 17:30

Portile de acces in BTarena se vor deschide la ora 17:30, iar fanii sunt sfatuiti sa ajunga din timp la sala, pentru a evita eventuala aglomeratie din minutele imediat premergatoare meciului. Fanii sunt invitati sa fie imbracati in culorile drapelului national; orice alt accesoriu nepericulos (esarfa, mini-steag etc.) va da cu siguranta un plus de culoare in tribunele salii din Cluj-Napoca.

Meciul este transmis in direct de Digi Sport si Prima Sport

Partida Romania - Luxemburg este oficiata de un trio de arbitri format din Mehmet Sahin (Turcia), Nemanja Ninkovic (Serbia) si Josip Mikulic (Croatia), comisarul FIBA al intalnirii fiind bulgarul Orlin Nikolov. Meciul se vede in direct, de la ora 19:00, pe DigiSport 3 si Prima Sport 3.

Parteneri