Foto

CSM CSU Constanta a castigat Cupa Romaniei la baschet feminin

La finalul celor trei zile de turneu Final 8, disputat in Sepsi Arena din Sfantu Gheorghe, Cupa Romaniei si-a desemnat castigatoarea editiei 2023-2024: CSM CSU Constanta a castigat finala jucata impotriva lui CSM Targoviste si a castigat trofeul pentru prima data in istorie.

Dupa victoria din semifinale contra gazdelor de la Sepsi SIC, CSM CSU Constanta parea favorita certa la victoria din finala. Insa replica oferita de CSM Targoviste a fost una extrem de curajoasa, astfel ca meciul a fost spectaculos, elevele lui Catalin Tanase luptand pe toata durata celor 40 de minute pentru trofeul pe care nu il mai castigasera de sapte ani.

Fiecare echipa si-a adjudecat cate doua sferturi din meci, departajarea decisiva fiind facuta in perioada a treia, incheiata cu victoria dobrogencelor la o diferenta similara cu cea de la finalul jocului. Scorul final a fost 94-83 (25-18, 21-22, 30-19, 18-24) in favoarea sportivelor pregatite de Alexandru Olteanu, din randul carora principalele marcatoare au fost Gabriela Marginean (22 puncte) si Britney Jones (20 puncte). De partea cealalta, de la CSM Targoviste s-au remarcat Juliunn Redmond (24 puncte) si Carla Popescu (15 puncte).

Astfel Cupa Romaniei ajunge in vitrina clubului constantean. In drumul spre trofeu, CSM CSU a trecut de FCC UAV Arad (turul I), Universitatea Cluj-Napoca (sferturi de finala), Sepsi SIC Sfantu Gheorghe (semifinale) si CSM Targoviste (finala).

Dupa ultimul act al Cupei Romaniei, organizatorii au oferit premii speciale pentru:

Cea mai buna marcatoare din finala: Juliunn Redmond (CSM Targoviste)
Cele mai multe pase decisive: Annemarie Godri-Parau (CSM CSU Constanta)
Cele mai multe recuperari: Anamaria Virjoghe (CSM Targoviste)
Cea mai buna jucatoare defensiva: Dragana Zivkovic (CSM CSU Constanta)
MVP: Britney Jones (CSM CSU Constanta)

De asemenea, plachete simbolice au fost acordate si arbitrilor si comisarului finalei: Alexandra Stan, Amalia Marchis, Ioana Dragoi, respectiv Traian Racu. O alta premiera consemnata - dincolo de castigarea trofeului pentru prima data de catre CSM CSU Constanta - a fost faptul ca finala Cupei Romaniei a fost oficiata de trei reprezentante ale sexului frumos. De altfel, la turneul Final 8 al Cupei Romaniei 2024 la baschet feminin, au fost oficiat 11 arbitre din tara noastra.

Parteneri