Foto

Debut de sezon european intercluburi pentru baschetul feminin romanesc

Reprezentantele Romaniei in competitiile europene FIBA intercluburi vor disputa in aceasta saptamana primele jocuri din noul sezon.

La Sfantu Gheorghe, astazi, de la ora 19:00, campioana Romaniei, Sepsi-SIC va intalni puternica grupare letona TTT Riga, in prima mansa a calificarilor pentru EuroLeague Women. Echipa baltica este una dintre cele mai prestigioase competitoare ale Euroligii, avand 18 trofee continentale castigate in perioada 1960-1982. Dupa partida tur de astazi, Sepsi-SIC se va deplasa miercurea viitoare in Letonia, pentru mansa secunda a duelului. In cazul in care reuseste sa treaca de TTT Riga, echipa covasneana va evolua in sezonul regulat al EuroLeague Women, in Grupa A. In situatia in care va pierde dubla mansa cu letonele, Sepsi-SIC va juca in sezonul regulat al EuroCup Women, acolo unde incearca sa se califice si Universitatea Cluj-Napoca.

Gruparea ardeleana evolueaza joi, 21 septembrie, pe teren propriu, in prima mansa a intalnirii cu elenele de la Elefteria Moschatou, returul fiind programat miercurea viitoare, 27 septembrie.

Tot in EuroCup Women, direct in sezonul regulat, va evolua si CSM Constanta. Primul meci al dobrogencelor se va juca pe 11 octombrie, la Istanbul, contra lui Galatasaray. CSM Constanta este repartizata intr-o grupa din care mai fac parte Union Feminine Angers (Franta) si Kibirkstis (Lituania).

Parteneri