Echipe romanesti in Cupele Europene


Vicecampioana Romaniei, ICIM Universitatea Goldis Arad, va intalni in deplasare in aceasta seara, formatia Valsosum Brno (Cehia) , in Liga Europei Centrale.
Dupa ce in primul meci din cadrul grupei B a Ligii Europei Centrale - baschet feminin (CEWL), aradencele au spulberat echipa Flying Foxes Viena, campioana Austriei, cu 83-39, elevele lui Stacey Nolan vor sa repete evolutia buna din prima etapa si sa transeze cat mai rapid calificarea in fazele superioare ale competitiei.

In Banie, formatia SCM-CSS Craiova va intalni joi seara, de la ora 18:00, in Sala Sporturilor “Ion Constantinescu”,   formatia Spartak Noginsk Moscova, in cadrul FIBA EuroCup Women.
Daca in meciul de debut de saptamana trecuta, oltencele au pierdut cu scorul 92-53 confruntarea cu  BC Horizont Minsk  din Belarus, joi fetele antrenate de Liviu Manea vor juca primul meci din istoria clubului pe teren propriu, in Cupele Europene.
In prezent echipa olteana ocupa locul al treilea in grupa B, dupa BC Horizont si Spartak Moscova. Cea mai buna marcatoare a echipei dupa un meci disputat este Ramona Tarta cu 16 puncte, in timp ce lidera la recuperari este Fatou Kane, cu  12 recuperari.

La masculin, BC Mures Targu Mures va disputa miercuri seara al doilea meci din cadrul Ligii Balcanice, in deplasare, impotriva campioanei Macedoniei, KK Feni Industries.
In primul meci, BC Mures a pierdut in ultima secunda, cu scorul 89-90, confruntarea cu BC Rilski Sportist din Bulgaria si se afla pe locul al patrulea in grupa B a Ligii Balcanice.

Clasamentul actual arata astfel:

1    KK Mornar (Muntenegru)                          4p    
2    KK Feni Industries (Macedonia)             3p    
3    BC Rilski Sportist (Bulgaria)                   3p
4    BC Mures                                                    1p
5    BC Balkan (Bulgaria)                                1p

De precizat ca, Aleksandar Mladenovic (BC Mures) este liderul competiei ca eficienta, cu un indice de 35.0 si de asemenea, este liderul la puncte marcate 31.0, dupa un meci disputat in cadrul Ligii Balcanice.


Liviu Manea, antrenor principal SCM-CSS Craiova
: “Bugetul nostru a fost diminuat foarte mult, dar am reusit sa nu ne retragem din Cupele Europene. Suntem optimisti in privinta meciului de maine seara si sunt convins ca daca fetele vor trece peste oboseala acumulata dupa meciurile de la Iasi si din Belarus, putem invinge!”

Jozsef  Szalkay, presedinte BC Mures Targu Mures: “Meciul din seara aceasta nu este un obiectiv prioritar pentru noi. Am inteles ca antrenorul va rula tot lotul, mai ales ca ne asteapta un meci deosebit de important la Craiova. Pentru noi obiectivele principale sunt clasarea la finalul campionatului in primele patru formatii si accederea in Final Four-ul Cupei Romaniei. Ne dorim sa facem un meci bun, care sa fie  o buna pregatire pentru campionatul intern.“


Parteneri