Foto

Echipe si oficiali romani in competitii continentale

Saptamana importanta pentru reprezentantele Romaniei in competitiile europene intercluburi, U-BT Cluj-Napoca, SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timisoara si CSO Voluntari sustinand jocuri importante din fazele superioare ale intrecerilor internationale in care sunt angrenate.

Cel mai asteptat meci al saptamanii se disputa miercuri, in BT Arena din Cluj-Napoca. Campionii Romaniei primesc vizita britanicilor de la London Lions, in unica mansa a sferturilor de finala din BKT EuroCup. Englezii vin in Ardeal cu moralul ridicat dupa eliminarea lui Turk Telekom in optimile de finala, insa U-BT va avea de partea sa un atu important: terenul propriu. Meciul se va disputa cu casa inchisa, arena clujeana fiind ocupata la intreaga capacitate. Va fi un duel interesant al pivotilor, Cate si Stipanovic urmand sa aiba mult de luptat sub panou cu Gabe Olaseni, cel care a ajutat serios pe London Lions sa ajunga a treia echipa din EuroCup la capitolul forta ofensiva, cu o medie de 90,8 puncte / meci.
Duelul pentru calificarea in semifinalele BKT EuroCup, U-BT Cluj-Napoca - London Lions va incepe la ora 19:00 si va putea fi urmarit in direct pe canalul TV Prima Sport.

Cu o zi mai devreme, marti de la ora 20:30, in Austria, SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timisoara va intalni pe OSC Capital Bulls, gazdele turneului Final 4 al Alpe Adria Cup. In cazul unei victorii, banatenii vor juca finala competitiei, contra castigatoarei dintre MKS Dabrowa Gornicza (Polonia) si Redstone Olomoucko (Cehia). Partida din semifinale se poate urmari in direct pe YouTube, dar si pe AntenaPLAY.

Tot marti, de la ora 19:00, CSO Voluntari va juca in Estonia, cu Tartu Ulikool Maks and Moorits, in primul tur al playoff-ului din European Nordic Basketball League. Va fi un interesant duel intre doi antrenori letoni, Gundars Vētra si, respectiv, Ainars Bagatskis. Vētra, primul jucator leton care a evoluat in NBA, a antrenat recent nationala feminina a Letoniei, in vreme ce "ilfoveanul" Bagatskis a fost selectionerul nationalelor masculine ale Letoniei si Ucrainei. Partida din Estonia va putea fi urmarita live pe YouTube, dar si pe Orange Sport 3.

Si unul dintre oficialii FIBA din tara noastra va fi implicat in intrecerile continentale din aceasta saptamana: Svetlana Simion va fi comisar al jocului dintre London Lions si Umana Reyer Venezia, din mansa secunda a semifinalelor EuroCup Women. In jocul tur, britanicele s-au impus in Italia, 69-68.

 

Foto: euroleaguebasketball.net/eurocup

Parteneri