Foto

Esec in fata favoritilor grupei: Georgia - Romania 80-64. Double-double pentru Baciu si Moldoveanu

Dupa victoria entuziasmanta de la Sibiu, in fata Olandei, nationala de seniori a Romaniei s-a deplasat la Tbilisi, acolo unde, in fata a 6.000 de spectatori, a intalnit puternica selectionata a Georgiei, principala favorita la calificare din Grupa D a preliminariilor pentru Eurobasket 2013.
Spre cinstea lor, elevii lui Mladen Ostojic nu au pasit pe teren precum niste victime sigure, facand o prima repriza remarcabila. Gazdele au reusit un dunk dupa doar trei secunde de joc, insa ai nostri au ripostat remarcabil, reusind sa preia si conducerea in finalul primului sfert, cu 16-15. A urmat insa un run de 8-0 in ultimele doua minute, iar georgienii au terminat sfertul in avantaj: 24-18. Sfertul secund a fost castigat de tricolori, cu 21-20, dupa evolutiile incurajatoare ale tinerilor Baciu si Moldoveanu. A urmat o repriza secunda de uzura, in care, cu patru minute inainte de final, Romania s-a apropiat la 9 puncte de gazde (62-71), datorita punctelor reusite de Mihai Paul. Din pacate pentru ai nostri, puternica nationala georgiana s-a trezit din "pumni" si a marit din nou ecartul, finalul surprinzand o diferenta de 16 puncte pe tabela: 80-64.

Pentru Romania, urmeaza meciul de pe teren propriu, de vineri, 24 august, in fata celeilalte echipe puternice din Grupa D, Bosnia Hertegovina. Partida se va juca la Sibiu, de la ora 18:00 si va fi transmisa in direct de Digi Sport.

Marcatorii echipei Romaniei:

Catalin Baciu 19 p, 10 rec
Vlad Moldoveanu 17p (3x3), 11 rec
Daniel Popescu 6p (2x3)
Andrei Mandache 6p
Ionut Dragusin 5p
Mihai Paul 4p
Mihai SIlvasan 3p (1x3)
Laszlo Lazar 2p
Titus Nicoara 2p

Parteneri