Foto

Esecuri pentru nationala masculina la FIBA 3x3 Europe Cup. Sambata intra in competitie tricolorele

Tanara reprezentativa masculina de baschet 3x3 nu a reusit sa treaca de faza grupelor la Campionatul European care se disputa la Circul Metropolitan din Bucuresti.

Alin Andries, Marius Ciotlaus, Amedeo Casale si Radu Petrescu (acesta din urma premiat de viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, pentru pozitia secunda ocupata in ierarhia mondiala a jucatorilor sub 18 ani) au pierdut atat cu Ungaria (14-19) cat si in fata campioanei continentale en-titre, Letonia (10-21). Dupa aceste rezultate, tricolorii au incheiat competitia, in timp ce Letonia si Ungaria au avansat din Grupa C in sferturile de finala care se vor disputa duminica.

In alta ordine de idei, Campionatul European de Baschet 3x3 (organizat de Sport Arena StreetBall, Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului) a debutat impecabil, prima zi de intreceri fiind extrem de spectaculoasa si apreciata atat de spectatori cat si de jucatorii celor 24 de echipe participante, care au luat loc in tribunele Circului bucurestean.

In competitia masculina, favoritele si-au respectat blazonul, in vreme ce la feminin Ungaria a depasit suprinzator campioana mondiala Italia, fara insa ca acest rezultat sa aduca vecinelor din nord-vest calificarea in sferturile de finala.

Iata rezultatele complete inregistrate in prima zi a FIBA 3x3 Europe Cup - Bucuresti 2018:

MASCULIN

Grupa A

Serbia - Bosnia Hertegovina 20-10
Spania - Bosnia Hertegovina 21-10
Serbia - Spania 20-15

Grupa C
Letonia - Ungaria 22-11
Romania - Ungaria 14-19
Letonia - Romania 21-10

FEMININ

Grupa B

Franta - Belarus 22-5
Cehia - Belarus 20-19
Franta - Cehia 22-10

Grupa D
Ungaria - Belgia 16-17
Italia - Belgia 22-15
Ungaria - Italia 13-12

In urma acestor rezultate, s-au stabilit deja cate doua din sferturile de finala la fiecare categorie, astfel:

Serbia - Ungaria (masculin)
Letonia - Spania (masculin)

Italia - Cehia (feminin)
Franta - Belgia (feminin)

Sambata 15 septembrie se disputa restul meciurilor din grupe, in competitie intrand si nationala feminina a Romaniei, compusa din Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu si Gabriela Irimia. Acvilele vor evolua in Grupa C, acolo unde vor intalni Serbia (ora 19:25) si Olanda (ora 21:25).

Va reamintim, toate meciurile de la Campionatul European de Baschet 3x3 sunt transmise LIVE pe paginile de Facebook Federatia Romana de Baschet si 3x3 Romania.


Parteneri