Foto

Infrangere in fata Braziliei, in sferturile de finala ale Universiadei

Nationala masculina a inceput excelent partida de la Chengdu, contra puternicei echipe a Braziliei. Cu Emanuel Cate in mare forma, Nicolescu si Grasu extrem de determinati si Colceag foarte dezinvolt, tricolorii au castigat primul sfert la cinci puncte, reusind sa pastreze diferenta si dupa urmatoarele zece minute.

Din pacate, in repriza a doua, baietii nostri au fost de nerecunoscut. Brazilia a revenit de la vestiare mai proaspata fizic si a facut un sfert 3 impecabil, nationala noastra negasind solutii pentru a opri atacurile sud-americanilor. Emanuel Cate nu a mai avut atat de multe spatii ca in prima repriza si, in ciuda eforturilor colegilor sai, Romania a trebuit sa se recunoasca invinsa.

Reprezentativa Romaniei ramane cu gustul amar al unei infrangeri dupa un meci pe care au lasat senzatia ca il pot controla si castiga. Calitatile si conditia fizica a adevrsarilor precum si diferentele majore la recuperari (52 vs 31) si punctele marcate de jucatorii veniti de pe banca de rezerve (38 vs 13) au cantarit decisiv in economia partidei care asigura continuarea luptei pentru medalii.

Scor final: Brazilia - România 84-66 (15-20, 20-20, 24-10, 25-16). Pentru tricolori au marcat: Cate 19p 1x3, Grasu 14p 2x3, Nicolescu 10p 2x3, Colceag 10p 2x3, Fometescu 5p 1x3, Tohatan 5p, Petrescu 3p.

Nationala noastra va continua sa lupte pentru locurile 5-8, urmatoarea partida fiind programata pe 4 august, contra invinsei din jocul SUA - Coreea de Sud.

Parteneri