Foto

Ministerul Educatiei a avizat un program de formare a profesorilor propus de Sucursala 5 a FR Baschet

Prin adresa nr. 366 din 14 februarie 2024, Ministerul Educatiei a avizat includerea in oferta de programe de formare continua a Casei Corpului Didactic Maramures pentru anul scolar 2023-2024, avizata cu nr. 31396/08.11.2023, a programului de formare "Prioritatea performantei: Integrarea conceptului de interes superior al elevului in practica baschetului ca sport de masa", cu durata de 24 ore.

Programul a fost elaborat de Sucursala Regionala nr. 5 a Federatiei Romane de Baschet, coordonata de George Opris, avizarea reprezentand un pas important in recunoasterea importantei baschetului in sistemul de invatamant din tara noastra.

"Este o mare realizare si o oportunitate pentru baschet sa intre in sistemul de invatamant prin acest demers realizat de catre Sucursala Regionala nr. 5 a Federatiei Romane de Baschet, si aprobat de catre Ministerul Educatiei. Astfel, toti profesorii indiferent de disciplina pe care o predau la clasa pot aplica prin Casa Corpului Didactic la programul de formare continua cu titlul "Prioritatea performantei: Integrarea conceptului de interes superior al elevului in practica baschetului ca sport de masa", program care ii va ajuta sa se inițieze in tainele jocului de baschet si sa poata sa il foloseasca la orele de educatie fizica si sport dar si la alte activitati extrașcolare. Felicitări persoanelor care au initiat acest demers care poate fi un model pentru toata tara", a declarat prof. Catalin Tanase, presedinte al Comisiei de Tineret din cadrul Federatiei Romane Baschet.

Parteneri