Foto

Nationala feminina U16 debuteaza astazi la Campionatul European

Nationala feminina U16 a Romaniei a ajuns cu bine ieri dupa-amiaza la Tallinn (Estonia), acolo unde va participa in perioada 12-22 iulie 2012 la Campionatul European, Divizia B. Dupa cazare, tricolorele au avut o scurta sedinta de acomodare si o mini sedinta tehnica, urmand ca astazi de la ora 20:30 (ora locala) sa debuteze in focurile Europenelor.

Inaintea jocului cu Luxemburg, Veronica Gavrila,  antrenoarea principala a tinerelor tricolore, a acordat o scurta declaratie site-ului Federatiei Romane de Baschet.  "Sortii nu ne-au aruncat intr-o grupa deloc usoara. Evoluam alaturi de Polonia, Bulgaria si Luxemburg. Ca idee despre valoarea adversarilor nostri va spun ca Polonia a retrogradat din Divizia A valorica si au in componenta jucatoare nascut in 1996, in vreme ce Bulgaria a terminat anul trecut la Campionatul European pe locul al patrulea. Intalnim adversari de calibru, insa nu ne temem. Jucatoarele noastre sunt pregatite pentru aceste meciuri. Diseara vom debuta impotriva Luxemburgului si cel putin teoretic nu ar trebui sa intampinam probleme. Avem incredere in potentialul nostru si cred ca ne putem atinge obiectivul de a ne califica in optimi."


In lotul Romaniei participant la campionatul European se regasesc 12 sportive:

1. Steiner Brigitte Alexandra
2. Sasebes Alexandra Claudia
3. Neculache Ana-Raluca
4. Grigor Iulia
5. Lenart Paula
6. Demeter Nora
7. Cretu Andreea Daniela
8. Cuzic Vasilica
9. Neagu Teodora
10. Maxim Mihaela
11. Kelemen Kincso
12. Beldian Andreea-Ioana

Antrenori:

Veronica Gavrila
Valentin Urian

In staff-ul delegatiei Romaniei se afla si Aurora Dragos (sef delegatie / vicepresedinte FRB), arbitrul Laurentiu Grigoras, kinetoterapeutul Durneata Petru si managerul lotului national U16, Cristina Olaru.


Pe aceasta cale Federatia Romana de Baschet ureaza mult succes in competitie tinerelor tricolore!

Parteneri