Foto

Reprezentativa de baschet 3x3 unificat debuteaza la Special Olympics World Games 2023

Sub coordonarea antrenorului principal Alin Saftel (asistat de Dragos Marin), Romania participa cu o echipa unificata mixta la Special Olympics World Games - Berlin 2023: Ionut Petrisor, Marian Ionita, Mohammad Abedin, Vlad Nastasia Constantin (sportiv partener), Anamaria Tulea (sportiv partener).

Pentru prima data in istoria Jocurilor Mondiale Special Olympics, baschetul 3x3 a fost inclus in program, la intreceri participand 127 de sportivi si 33 de sportivi parteneri, din 30 de tari.

Reprezentativa Special Olympics Romania de baschet 3x3 unificat va juca maine prima partida impotriva Noii Zeelande, in cadrul fazei de divisioning, urmand sa afle ulterior adversarii din faza grupelor.

Special Olympics World Games 2023 a inceput ieri, cu festivitatea de deschidere, organizata pe Olympiastadion din Berlin, o experienta cu adevarat unica pentru toti participantii.

In timpul ceremoniei de deschidere, sportivii au sarbatorit viitoarea participare la Jocurile Mondiale Special Olympics impreuna cu delegatiile si familiile lor, precum si cu voluntarii, invitatii de onoare si spectatorii.

Discursurile au evidentiat importanta Jocurilor pentru Berlin si Germania. Cele mai importante momente au fost Parada Atletilor si aprinderea Flacarii Olimpiadei Speciale. Ceremonia de deschidere WGSO Berlin a reprezentat incluziune, cosmopolitism si diversitate.

"Imi doresc ca echipa pe care am format-o in spiritul principiilor sporturilor unificate Special Olympics sa se bucure de participarea la cel mai mare eveniment sportiv mondial al anului si la finalul competitiei sa sarbatoreasca rezultatul", a declarat antrenorul Alin Saftel pentru www.frbaschet.ro

 

Parteneri