Foto

Romania, in sferturile de finala ale Jocurilor Europene 2023!

Nationala feminina de baschet 3x3 a confirmat astazi evolutiile foarte bune de acum doua zile, la Jocurile Europene - Cracovia Malopolska 2023. Dupa victoriile contra Austriei si Germaniei, tricolorele avea calificarea asigurata in sferturile de finala, singura necunoscuta fiind locul de pe care vor pasi in faza eliminatorie a competitiei. Sonia Kim, Alina Podar, Anamaria Virjoghe si Teodora Manea au evoluat si astazi cu multa determinare, obtinand o noua victorie, 15-12, cu Grecia si securizandu-si astfel primul loc in grupa.

In celalalt joc din grupa noastra, Austria a invins Germania, 20-17, calificandu-se alaturi de Acvile in sferturile de finala.

Partida eliminatorie care ne poate duce in semifinale si, automat, in lupta pentru medalii, are loc maine, de la ora 16:20, fetele noastre urmand sa se confrunte cu Israel, nationala care s-a clasat pe locul 2 in Grupa D.

Pe lângă sportive, felicitările pentru performanța realizată sunt meritate si de catre antrenorul Catalin Stefanescu, preparatorul fizic Rares Stoica si kinetoterapeutul Alin Calinescu.

Tot in Grupa B, dar la masculin, Romania (Coconea, Chitu, Solopa, Gavriloaia) a inceput bine partida cu Austria, insa a pierdut tempo-ul, adversarii recuperand diferenta si impunandu-se cu 20-13. Astfel, bilantul nationalei masculin la Jocurile Europene 2023 ramane o victorie (cu Elvetia) si doua infrangeri (cu Lituania si Austria). Tricolorii nu au prins una din primele doua pozitii in grupa, astfel ca drumul lor in turneul de la Cracovia s-a oprit astazi, in faza grupelor.

Jocurile Europene - Cracovia Malopolska 2023 sunt transmise in direct de Televiziunea Romana sau online, pe europeangames.tv

Parteneri