Foto

Romania, medalie de bronz in divizia M04 la Special Olympics World Games 2023

Pentru prima data in istoria Jocurilor Mondiale Special Olympics, disciplina olimpica de baschet 3x3 a fost inclusa in programul intrecerilor, la start fiind prezenti 127 de sportivi si 33 de sportivi parteneri reprezentand 30 de tari, printre care se numara si Romania.

Reprezentativa de baschet 3x3 unificat Special Olympics a Romaniei a evoluat in faza de “divisioning” impotriva Noii Zeelande, in urma rezultatului fiind repartizata in Divizia M04. Romania a evoluat contra Austriei (5-8), Kuwait (7-12) si SUA (6-11).

In semifinale, sportivii nostri au cedat din nou in fata Kuwait (7-16) insa in meciul pentru medaliile de bronz Romania si-a luat o frumoasa revansa impotriva Austriei, castigand cu 9-8 dupa un cos reusit in ultima secunda de Ionut Petrisor!



Sub coordonarea antrenorului Alin Saftel, asistat de Dragos Marin, echipa mixta de baschet unificat 3x3 a Romaniei a participat la Special Olympics World Games in formula: Ionut Petrisor, Marian Ionita, Mohammad Abedin, Vlad Nastasia Constantin (sportiv partener) si Anamaria Tulea (sportiv partener). La meciuri, echipa noastra a fost sustinuta din tribune de ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Federală Germania, Excelența Sa Adriana-Loreta Stanescu.



Federatia Romana de Baschet adreseaza felicitari sportivilor Special Olympics Romania care au reprezentat baschetul romanesc 3x3 la Jocurile Mondiale - Berlin 2023!

Parteneri