Foto

Romania evolueaza impotriva Austriei, Kuwait si SUA la Special Olympics World Games 2023

Pentru prima data in istoria Jocurilor Mondiale Special Olympics, disciplina olimpica de baschet 3x3 a fost inclusa in programul intrecerilor, la start fiind prezenti 127 de sportivi si 33 de sportivi parteneri reprezentand 30 de tari, printre care se numara si Romania cu 31 de sportivi care vor concura la mai multe discipline.

In premiera pentru baschetul romanesc, sub coordonarea antrenorului Alin Saftel, care este asistat de Dragos Marin, echipa mixta de baschet unificat 3x3 a Romaniei participa la Special Olympics World Games, intreceri care se deruleaza in aceste zile la Berlin. In componenta Ionut Petrisor, Marian Ionita, Mohammad Abedin, Vlad Nastasia Constantin (sportiv partener) si Anamaria Tulea (sportiv partener), reprezentativa de baschet 3x3 unificat Special Olympics a Romaniei a evoluat deja in faza de “divisioning” impotriva Noii Zeelande iar vineri, 23 iunie, va disputa jocurile din Diviziei M04, urmand sa se confrunte cu nationalele similare ale Austriei (de la ora 10:15), Kuwait (de la ora 11:05) si SUA (de la ora 12:45). In cadrul Special Olympics World Games, Romania mai este reprezentata si la alte discipline sportive, tricolorii reusind deja sa castige mai multe medalii.


“Echipa pe care am format-o in spiritul principiilor sporturilor unificate Special Olympics se bucura in aceste zile de participarea la cel mai mare eveniment sportiv mondial al anului, Special Olympics World Games 2023, si sunt convins ca la finalul intrecerilor de la Berlin vom sarbatori evolutiile si rezultatul”, a subliniat reprezentantul Federatiei Romane de Baschet, antrenorul Alin Saftel. Conform programului oficial comunicat de organizatori, semifinalele vor avea loc vineri seara iar finalele intrecerilor mondiale de baschet 3x3 unificat sunt programate pentru sambata seara.

Parteneri