Foto

Romania s-a calificat in sferturile de finala ale FIBA U16 European Championship 2023

Bucurie mare astazi pe teren si in tribunele de la Pitesti Arena! Cea mai tanara echipa nationala a Romaniei a reusit sa obtina matematic calificarea in sferturile de finala ale FIBA U16 European Championship 2023, dupa victoria 66-62 in fata Georgiei.

Inceputul de partida a parut un "deja-vu" pentru fanii Romaniei: la fel ca si in meciul cu Islanda, tricolorii au inceput mai greoi, dezmeticindu-se dupa primele zece minute. La cabine s-a intrat cu avantaj pentru Romania, insa la ultima pauza acesta se redusese la doar 2 puncte. Georgia a parut decisa sa strice sarbatoarea din tribunele Pitesti Arena si Bakhtadze a reusit o tripla care a egalat situatia pe tabela cu 74 de secunde inainte de final. Din fericire, Romania a raspuns cu aceeasi moneda, Matea inscriind cosul de trei puncte care ne-a adus din nou la conducere, iar Dubuc - o aruncare libera care a securizat victoria si, totodata, calificarea matematica in sferturile de finala ale FIBA U16 European Championship 2023 - Pitesti Division B.

Finalul meciului a adus pentru tricolori ropote de aplauze din partea fanilor prezenti la Pitesti Arena, printre care s-au numarat si Carmen Tocala (presedintele FR Baschet), Catalin Burlacu (manager general FRB) si Liviu Puicu (secretar general adjunct FRB).



Scor final: Romania - Georgia 66-62 (15-19, 22-12, 12-16, 17-15). Au marcat: Dinu 22p 1x3, Matea 13p 1x3, Rosu 8p, Buboiu 7p, Dubuc 7p, Voiculescu 7p, Brailescu 2p.

In sferturile de finală echipele din seria noastră urmează să se încrucișeze cu cele din Grupa B (Ucraina, Estonia, Marea Britanie, Ungaria, Norvegia).

La Pitesti urmeaza o zi de pauza, marti tinerii Vulturi avand programat ultimul joc din Grupa A, impotriva Bosniei-Hertegovina. Sferturile de finala sunt programate sa se dispute vineri 11 august, semifinalele - a doua zi, în vreme ce finalele se vor desfășura duminica 13 august.

Parteneri