Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit SuperCupa Romaniei, editia 2021


Campioana en-titre LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a cucerit, miercuri seara, SuperCupa Romaniei, editia 2021, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan s-a impus in Sala Polivalenta din Tg. Jiu in fata detinatoarei Cupei Romaniei, CSO Voluntari, cu scorul de 89-82. Pivotul Andrija Stipanovic a fost declarat MVP si a fost recompensat cu un ceas oferit de sponsorul Tissot.

Sala Sporturilor din Tg. Jiu a gazduit miercuri seara cea de-a sasea editie a SuperCupei Romaniei, pe parchet prezentandu-se castigatoarea LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, si detinatoarea Cupei Romaniei, CSO Voluntari. Intr-o atmosfera incalzita de numeroasele actiuni spectaculoase si de multitudinea reusitelor tehnice, aclamate de asistenta numeroasa din tribune, cele doua rivale au oferit un baschet de calitate, asa cum de altfel si-au si propus cei doi antrenori in prefata confruntarii. De altfel, a fost un meci foarte echilibrat pana la final, cu multe rasturnari de situatii pe tabela, in care campioana en-titre a fost mai pragmatica in ultimele trei minute si a reusit sa rastoarne avantajul CSO Voluntari (scor 76-80 in min. 37) si sa-si adjudece trofeul pentru a treia oara din tot atatea aparitii, cu scorul de 89-82 (22-20, 25-23, 21-21, 21-18).

Statistica oficiala a SuperCupei Romaniei – editia 2021 - AICI

La festivitatea de premiere, managerul general al FRB, Catalin Burlacu, i-a oferit placheta MVP croatului Andrija Stipanovic, care a avut cea mai buna eficienta din meci, pivotul de la U-BT fiind recompensat pentru prestatie si cu un ceas oferit de sponsorul Tissot. Prezenti la eveniment, campioana olimpica Constantina Dita-Tomescu impreuna cu primarul municipiului Tg. Jiu au oferit plachete de participare ambelor echipe iar presedintele FRB, Carmen Tocala, a inmanat mult ravnitul trofeu capitanului echipei invingatoare, Patrick Richard.

Evenimentul sportiv Supercupa Romaniei a fost organizat de Federatia Romana de Baschet si CSM Tg. Jiu, in parteneriat cu Asociatia „Uniunea Femeilor din Gorj”, si sustinut de Primaria Municipiului Targu Jiu si Ministerul Tineretului si Sportului. Sponsori: Banca Transilvania, Tissot. Parteneri: Sirma Romania, Toyota Bucuresti Sud.

Actiune caritabila la SuperCupa 

Cu ocazia SuperCupei, organizatorul local CSM Tg. Jiu impreuna cu Federatia Romana de Baschet au demarat si o actiune caritabila pentru un caz social printr-o asociatie de binefacere, la intrarea in sala fiind instalate urne pentru donatii. De altfel, pentru a-l ajuta cat mai mult pe Victor Prodan, un tanar de 37 de ani care are nevoie de tratament din cauza unei tumori pe creier, organizatorii au lasat intrarea libera.

Pentru a reusi sa inving aceasta boala am nevoie cat mai repede posibil de un tratament care este extrem de costisitor. Tratamentul se poate realiza in Germania iar un cost minim al acestuia este aproximativ 50.000-75.000 de euro. Cu cat trece timpul, cu atat se agraveaza situatia in care ma aflu. Din aceasta cauza imi doresc din tot sufletul sa pot strange cu ajutorul vostru banii de care am nevoie pentru a-mi indeplini visul de a vedea cum creste fetita mea care nu are decat 6 luni si pentru a avea o mica sansa la viata alaturi de familia mea frumoasa pe care mi-am cladit-o de curand. Numai voi ma puteti ajuta sa strang aceasta suma! Sunteti singura speranta si sunt sigur ca daca va veti dori ca eu sa reusesc, toate eforturile si toate sperantele voastre se vor indrepta catre mine si voi reusi sa inving boala! Va multumesc!”, este mesajul lui Victor Predan.

Mentionam ca se pot face donatii in contul Asociatiei „Uniunea Femeilor” din Gorj: RO91 RNCB 0779 1597 8120 0001 Banca Comercială Română S.A. Cod SWIFT RNCBROBU – Cu mentiunea ”Victor”

 

Credit foto: Mircea Rosca / Action Foto

Parteneri