Foto

Vulturii debuteaza cu victorie la Jocurile Mondiale Universitare - Chengdu 2021

A doua zi dupa grandioasa Ceremonie de Deschidere a Universiadei de la Chengdu - acolo unde Emanuel Cățe a fost portdrapelul delegației României - reprezentativa masculina a jucat primul meci din Grupa B, impotriva Mongoliei.

Partida a debutat într-o notă de echilibru, ambele formații amânând deschiderea scorului mai bine de un minut. Tabela a fost modificată de dunk-ul lui Cățe, însă după aceea au urmat alte două minute de luptă sub ambele panouri, însă fără vreun coș reușit. Tricolorii au depasit mai repede momentele confuze ale inceputului de meci si agresivitatea mongolezilor si au inceput apoi sa facă un disciplinat joc tactic, rezultatele apărând imediat pe tabelă. Primul sfert s-a incheiat in avantaj de 11 puncte pentru Romania, ecart mentinut si la pauza mare, chiar daca agresivii adversari asiatici au incercat sa echilibreze partida.

Dupa pauza, "reteta" lui Dan Ioan si Catalin Stefanescu a fost respectata din nou extrem de bine de Vulturi, care incet, dar sigur, si-au marit avantajul si l-au securizat extrem de bine, chiar daca pe parchet au pasit 11 jucatori din totalul de 12 avuti la dispozitie.

Mongolezii s-au facut remarcati mai mult prin nervozitatea excesiva, atat a jucatorilor, cat si a tehnicianului elen Vasileios Fragkias, arbitrii dictand un total de trei greseli tehnice adversarilor nostri.

Scor final: ROMÂNIA - MONGOLIA 81-62 (20-9, 17-17, 19-16, 25-20)

Pentru Romania au marcat: Cate 16p, Grasu 16p (2x3), Fometescu 11p (3x3), Berceanu 9p, Nicolescu 8p, Maticiuc 6p (1x3), Darwiche 5p (1x3), Petrescu 4p, Mandisodza 4p, Tohatan 2p.

Pentru tricolori urmeaza cel mai greu meci al grupei, impotriva Argentinei, duminică de la ora României 6:00. Partida va fi trensmisa live pe platforma online FISU.tv

Nationala feminina va evolua pentru locurile 9-12

Din pacate, la feminin, reprezentativa Romaniei a pierdut cele doua meciuri dn grupe si ocupa locul 3 in Grupa C, asa ca va evolua mai departe in competitie intr-un sistem "fiecare cu fiecare" impotriva locurilor 3 din celelalte trei grupe.

In primul joc, ieri, in fata Braziliei, fetele noastre au intrat greu in meci, iar lipsa de eficacitate din afara semicercului, de la inceputul partidei, a cantarit decisiv in economia rezultatului final, chiar daca jocul a fost extrem de echilibrat ulterior.

Scor final: ROMÂNIA - BRAZILIA 59-77 (Manea 16p 1x3, Orban 11p, Armanu 10p, Alexe 5p 1x3, Ion 4p 1x3, Catinean 4p, Nan 4p, Kelemen 3p, Lipovan 2p).

Astazi, in fata Finlandei, meciul a fost echilibrat in doar primele cateva minute. Cu o echipa extrem de rapida si precisa de la distanta (12 reusite, fata de doar 2 ale noastre), Finlanda a facut un joc excelent, la care Romania - acuzand si oboseala de dupa jocul de ieri - nu a gasit solutia potrivita pentru a raspunde.

Scor final: FINLANDA - ROMÂNIA 102-55 (Manea 11p, Alexe 10p, Armanu 8p, Orban 8p, Kelemen 4p 1x3, Catinean 4p, Nan 4p, Ion 3p 1x3, Lipovan 2p, Steiner 1p).

Pentru tricolore urmeaza doua zile de pauza, urmand ca pe 1 august sa joace, de la ora Romaniei 10:00, sa joace prima partida din grupa locurilor 9-12, impotriva invinsei din jocul Cehia - Slovacia.

Parteneri