Foto

O victorie si o infrangere pentru Romania in prima zi a FIBA 3x3 U23 World Cup

Echipa nationala masculina a fost aproape de un start perfect la Campionatul Mondial 3x3 U23.

La putin timp dupa festivitatea de deschidere, oficiata, pritnre altii, si de Carmen Tocala (presedinte FR Baschet, vicepresedinte FIBA Europe si presedinte al Comisiei FIBA 3x3), reprezentativa Romaniei a intalnit Franta. Vulturii 3x3 au avut un debut fantastic de joc, conducand echipa clasata pe locul 2 in ierarhia la zi FIBA 3x3 cu 7-0 sau 9-1. Din pacate pentru noi, elevii lui Catalin Stefanescu nu au putut opri revenirea furibunda a Frantei, care a egalat la 15 in ultimele secunde ale timpului regulamentar si, apoi, a reusit o aruncare de 2 puncte in prelungiri, consfintind castigatoarea partidei.

In al doilea meci al Romaniei in Grupa B, scenariul a fost cumva pe dos. Inceputul a fost favorabil adversarilor - Austria - pentru ca, apoi, Gavriloaia, Blaj-Voinescu, Brie si Nistor sa revina si sa se impuna la o diferenta reconfortanta, 21-10.

Urmatoarele meciuri ale tricolorilor in Grupa B au loc poimaine, dupa urmatorul program:

29 sep 17:45 ROMANIA - Benin
29 sep 20:35 ROMANIA - Polonia

Pentru a se califica in sferturile de finala, Romania va trebui sa se claseze pe unul din primele doua locuri ale Grupei B, urmand sa se confrunte cu una din fruntasele Grupei D (Lituania, Japan, Italia, Egipt si SUA).

Maine, 28 septembrie, intra in competitie nationala feminina (Anamaria Pop, Sonia Cazacu, Andreea Mititelu si Anisia Croitoru), dupa urmatorul program:

28 sep 12:15 Cehia - ROMANIA
28 sep 15:05 Japonia - ROMANIA

In caz ca se claseaza pe unul din primele doua locuri ale Grupei D, Romania se va confrunta cu una din fruntasele Grupei B (Germania, Lituania, Polonia, Grecia si Tunisia).

Toate jocurile se pot urmari in direct pe canalul de YouTube FIBA 3x3.

Parteneri