Foto

S-a stabilit tabloul semifinalelor Cupei Romaniei

Prima zi a turneului FINAL 8 al Cupei Romaniei la baschet masculin, organizat la Cluj-Napoca de Federatia Romana de Baschet si clubul U-Banca Transilvania, s-a incheiat.

Disputate in sala "Horia Demian", sferturile de finala au inceput in miezul zilei, cu duelul dintre BC CSU Sibiu si CSM CSU Constanta, anticipat de multi ca fiind cel mai echilibrat al acestei faze a competitiei. Partida nu si-a dezmintit statutul, iar echilibrul a fost pastrat in majoritatea minutelor, finalul gasind gruparea de la malul marii mai precisa. Elevii lui Dan Fleseriu s-au impus cu 67-63 si au avansat astfel in penultima faza a turneului.

Ziua a continuat cu meciul CSM Petrolul Ploiesti - Rapid Bucuresti, unul dominat de la un capat la celalalt de gruparea alb-visinie. Fara sa "tureze motoarele", Rapid a castigat cu 78-57 si continua drumul spre trofeu.

Partida dintre CSM CSU Oradea si CSM Targu Mures s-a dovedit mai echilibrata decat se anticipa, in conditiile in care muresenii nu se puteau baza pe Santa, Jeremic (accidentati) si Martinic (suspendat). Chiar si in aceste conditii, precum si in ciuda unui start mai ezitant de partida, CSM Targu Mures a oferit o replica destul de solida viceacampioanei LNBM. In ultima parte a jocului, Oradea a fost mai precisa si a reusit calificarea, invingand cu 77-71.

In fata unor tribune pline, ultimul meci al zilei a fost unul extrem de spectaculos. Gazdele de la U-BT au fost surprinse de un joc extrem de pragmatic si bine organizat de catre CSO Voluntari. Ilfovenii au condus in majoritatea timpului regulamentar, insa si-au risipit avantajul de pe tabela in finalul partidei, dupa o serie de puncte consecutive inscrise de Seeley si o defensiva mult mai precisa a gazdelor. Detinatoarea trofeului din editia precedenta s-a impus cu 96-92 si continua lupta pentru apararea cupei din acest sezon.

In urma acestor rezultate, tabloul semifinalelor care se vor juca sambata in BTarena arata astfel:

ora 17:30 - Rapid Bucuresti - CSM CSU Oradea (live pe FRB TV si inregistrat pe DigiSport la 22:15)
ora 20:30 - U-BT Cluj-Napoca - CSM CSU Constanța (live pe FRB TV, DigiSport și Prima Sport)

Parteneri