Foto

CSO Voluntari a castigat din nou Cupa Romaniei

Echipa CSO Voluntari a cucerit pentru a doua oara consecutiv Cupa Romaniei, dupa ce baschetbalistii pregatiti de antrenorii Sasa Ocokoljic si Dan Ioan s-au impus in fata SCM U Craiova, cu scorul de 89-75, in ultimul act al FINAL 4 CRBM, sezonul 2021-2022. MVP-ul finalei gazduite de Polivalenta din Banie a fost desemnat, la fel ca si anul trecut, internationalul roman Marcu Badiu. In cadrul campaniei initiate de FRB, ”Joc baschet pentru tine”, CSO Voluntari a donat cecul de 5.000 de euro micutei Iris, in vreme ce SCM U Craiova a donat premiul de 4.000 de euro tinerei Beatrice.


Pentru prima oara in istorie, Sala Polivalenta din Craiova a gazduit in aceasta seara finala Cupei Romaniei, masculin, sezonul 2021-2022, in ultimul act al competitiei confruntandu-se echipele CSO Voluntari si SCM U Craiova. Detinatoarea trofeului, CSO Voluntari, a acces in finala dupa ce a trecut intr-o semifinala dramatica de U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, iar SCM U Craiova s-a calificat in prima finala din istoria echipei dupa ce s-a impus in semifinale in fata CSM Galati.

Intr-o atmosfera de mare sarbatoare si in prezenta unei asistente incendiare, marea confruntare pentru trofeul Final 4 Cupa Romaniei, masculin, sezonul 2021-2022, a demarat in forta pentru oaspeti, care au preluat initiativa si au pus stapanire pe joc inca de la primele actiuni. Atenti in defensiva si pragmatici in faza de atac, ilfovenii au incheiat primul sfert cu un avantaj consistent, scor 24-15. Urmatoarele zece minute au fost mult mai echilibrate, gazdele reusind sa gaseasca solutii pentru reduce usor din handicap, astfel ca la pauza mare tabela de marcaj indica scorul de 45-38. La reluare, ambele combatante au incercat sa speculeze la maxim erorile din tabara adversa dar diferenta de scor a ramas constant in favoarea CSO Voluntari, cel de-al treilea sfert terminandu-se cu scorul de 62-54. In pofida incercarilor gazdelor de a reveni in joc, castigatoarea trofeului din sezonul trecut a demonstrat in ultimele zece minute un plus de experienta si a reusit sa se detaseze in invingatoare, fluierul final consemnand victoria oaspetilor, cu scorul de 89-75.

Statistica jocului – vezi AICI

La festivitatea de premiere, internationalul roman Marcu Badiu a fost desemnat MVP al finalei si a primit un ceas din partea Tissot, oferit de secretarul general adjunct FRB Svetlana Simion. SCM U Craiova a primit o placheta decernata finalistei CRBM si un cec in valoare de 4.000 de euro, premiul urmand sa fie donat tinerei Beatrice Mares – cazul umanitar pentru care au jucat baschetbalistii din Banie – vezi AICI.

CSO Voluntari a intrat pentru a doua oara consecutiv in posesia trofeului, oferit in cadrul festivitatii de catre managerul general FRB Catalin Burlacu, iar cecul de 5.000 de euro destinat castigatoarei a fost donat de ilfoveni micutei Iris - cazul umanitar pentru care au jucat baschetbalistii din Voluntari – vezi AICI.

Toate rezultatele si statisticile din sezonul 2021-2022 al Cupei Romaniei, care s-a incheiat in aceasta seara - AICI

Parteneri