Brandie Hoskins si Jaytonah Wisseh, jucatorii etapei

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).

* Jucatorul etapei a XI-a din Divizia A, sezonul 2011/2012, este Jaytonah Nyankun Wisseh
 
Americanul Jaytonah Nyankun Wisseh este desemnat pentru a treia oara in acest sezon ca “Jucatorul etapei”, dupa ce si-a trecut in cont, vineri seara, o noua evolutie remarcabila prin care si-a condus echipa spre victorie, CSU Atalssib Sibiu trecand de BC Mures Tg. Mures, cu scorul de 98-90. Astfel, Wisseh pare sa se fi incapatanat sa nu mai cedeze distinctia de “Jucatorul etapei” si, la fel ca in runda precedenta, a contribuit din plin la succesul echipei sale in derby-ul cu gruparea mureseana, acumuland o eficienta de 42 de unitati in 40 de minute de joc, cu un randament de 1,05. De altfel, liderul echipei sibiene a totalizat din nou o linie statistica impresionanta, cu 33 de puncte, 6 recuperari, 10 pase decisive si 5 interceptii. In cadrul aceleeasi etape, evolutii deosebite au mai avut si doi sportivi de la U-Mobitelco BT Cluj in derby-ul castigat impotriva rivalei Gaz Metan Medias, cu 95-84. Plusul echipei campioane a fost adus de conducatorul de joc Tyler Morris, care a avut o eficienta de 27 de unitati in 28 de minute de joc (randament de 0,96; 18 puncte, 2 recuperari, 8 pase decisive, 3 interceptii), dar si de pivotul Vladimir Mijovic, care a avut o eficienta de 22 de unitati in 21 de minute de joc (randament de 1,04; 20 de puncte, 4 recuperari, 3 pase decisive, 1 interceptie si 2 capace).
 
* Jucatoarea etapei a XII-a din Divizia A, sezonul 2011/2012, este Brandie Hoskins

Jucatoarea echipei SCM Craiova, americanca Brandie Hoskins, este desemnata pentru a treia oara in acest sezon ca “Jucatoarea etapei”, dupa evolutia deosebita din meciul castigat de “oltence” in fief-ul Rapid, cu 83-62. Hoskins a contabilizat o eficienta de 33 de unitati in 37 de minute de joc, cu un randament de 0,89, avand o contributie decisiva la victoria echipei sale printr-o linie statistica deosebita:  33 de puncte, 6 recuperari, 6 pase decisive si o interceptie.
Tot in runda a XII-a, au mai fost doua jocuri destul de echilibrate, CSM Sportul Studentesc – BCM Danzio Timisoara, scor 58-72, si CSB Teleorman Alexandria – Olimpia Brasov, scor 63-45, din care s-au remarcat Jovana Vukoje (BCM Danzio Timisoara), care a avut o eficienta de 25 de unitati in 39 de minute de joc (randament de 0,64; 28 de puncte, 7 recuperari, 2 pase decisive si 2 interceptii), si Kari Laplante (CSB Teleorman Alexandria), care a totalizat o eficienta de 22 de unitati in 40 de minute de joc (randament de 0,55; 18 puncte, 12 recuperari, 3 pase decisive si 4 interceptii).

Parteneri