Larisa Toma si Milos Pesic, jucatorii etapei a XXI-a

Dupa un sezon in care Federatia Romana de Baschet a readus in prim-plan conceptul de "jucatorul etapei", in editia de campionat 2011-2012 traditia va continua. Forul de specialitate din Romania va desemna dupa fiecare runda cei mai buni jucatori, atat la masculin, cat si la feminin. Reamintim ca in analizele prezentate se va tine cont de eficienta si randamentul sportivilor inregistrate statistic (randamentul = eficienta/minute jucate) in cadrul fiecarui meci, de victoria echipei in care a evoluat sportivul, de gradul de dificultate al jocului respectiv, dar si de timpul petrecut pe parchet (minimum 20 de minute/joc).
 
@ Jucatorul etapei a XXI-a este Milos Pesic
 
Jucatorul echipei CSM Oradea, Milos Pesic, este declarat “Jucatorul etapei a XXI-a” dupa evolutia deosebita pe care a avut-o in derby-ul cu BC Mures Targu Mures, disputat la finele saptamanii trecute in Arena Antonio Alexe. Extrema pregatita de antrenorul Cristian Achim a reusit sa impresioneze printr-o evolutie deosebita, la finalul careia a contabilizat 35 de puncte (11-13 la aruncarile de 2 puncte -85%, 3-3 la aruncarile de doua puncte – 100%, 4-5 la aruncari libere),  2 recuperari, 2 pase decisive si un capac, stabilind o eficienta de 33 de unitati si un randament de 0,84.
CSM Oradea s-a impus cu scorul 90-80 si se afla pe pozitia a patra in clasament, la egalitate de puncte cu BC Mures Targu Mures (locul 3).
Tot in etapa a XXI a, internationalul Bogdan Popescu,  extrema de forta a echipei BC Timisoara, a avut un evolutie notabila in meciul sustinut impotriva echipei BCM U Pitesti.  Folosit tot meciul de antrenorul Predrag Bandjarevic ,  Bogdan Popescu a reusit 19 puncte si 17 recuperari, avand o eficienta de 26 de unitati si un randament 0,65.
De asemenea, internationalul Iulian Orbeanu a fost decisiv in victoria echipei SCM Craiova contra echipei BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, cu scorul 79-70. In 40 de minute, Iulian Orbeanu a reusit 17 puncte si 19 recuperari, avand o eficienta de 32 de unitati si un randament de 0.8.
    
@ Jucatoarea etapei a XXI este Larisa Toma

Jucatoarea echipei ICIM Universitatea Vasile Goldis, Larisa Toma este desemnata  “Jucatoarea etapei a XXI -a”, dupa evolutia deosebita din meciul castigat pe terenul  echipei BCM Danzio Timisoara, cu scorul 68-56. Larisa Toma a contabilizat o eficienta de 25 de unitati in 39 de minute de joc, cu un randament de 0,64, avand o contributie decisiva la victoria echipei sale printr-o linie statistica deosebita:  18 puncte, 13 recuperari si 2 capace.

Tot in runda XXI, Monique Coker (CSM Targovieste)  a avut o evolutie notabila (26 de puncte, 10 recuperari,  21 eficienta), in meciul disputat in compania echipei CSM Satu Mare. Echipa pregatita de Florin Nini s-a impus cu 69-68 pe terenul satmarencelor.

Parteneri