Foto

Comunicat referitor la toleranta zero a FRB fata de orice forma de discriminare

Federatia Romana de Baschet s-a sesizat din retelele social-media de o experienta extrem de neplacuta prin care ar fi trecut reprezentanta Centrului de Plasament “Pinochio” din Capitala, care a incercat sa inscrie "doi dintre #copiiimei la un renumit club de baschet din sectorul 3". In plus, pe aceasta tema, am fost sesizati si de directoarea DGASPC Sector 3.


Federatia Romana de Baschet mentioneaza si cu aceasta ocazie ca are toleranta zero pentru orice forma de discriminare si condamna cu tarie astfel de actiuni regretabile. “Mai intai de toate, consider ca sportul inseamna fair-play si educatie. Toti copiii trebuie sa aiba egalitate de drepturi si sanse in societate si sper sa fie vorba doar de o neintelegere. Sincer, imi pare foarte rau de cele petrecute si doresc sa transmit public faptul ca Federatia Romana de Baschet are toleranta zero pentru orice forma de discriminare. De altfel, este si pozitia Consiliului Director, care in ultima sedinta a decis sa fie inserate in toate regulamentele interne faptul ca Federatia Romana de Baschet are toleranta zero fata de orice forma de discriminare cu caracter rasist, religios, etnic, profesie sau sex, precum si fata de consumul de substante interzise si orice actiuni de trucare, influentare sau fraudare a rezultatelor sportive. Intreaga situatie va fi analizata in regim de urgenta de Comisia de Disciplina si Etica Sportiva din cadrul FRB”, a mentionat presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala.

In acest sens, Federatia Romana de Baschet informeaza ca a decis sa analizeze acest caz prin intermediul Comisiei de Disciplina si Etica Sportiva, urmand ca decizia sa fie anuntata public in cel mai scurt timp.

Parteneri