Foto

FRB a participat la o noua actiune din proiectul Paraentrepreneurship Training Academy

Reprezentantii Federatiei Romane de Baschet au participat=, in perioada 27-28 octombrie, la Ogulin (Croatia) la intalnirea de lucru a PTA (Paraentrepreneurship Training Academy), proiect finantat prin programul ERASMUS+ SPORT - 2022 - SCPP - 101090735 si destinat persoanelor cu dizabilitati si integrarii sociale a acestora cu ajutorul sportului, in general, si a baschetului, in mod special.

In proiect sunt implicate, pe langa Federatia Romana de Baschet, cluburile de baschet KK Ogulin (Croatia), BCPD Levski (Bulgaria) si Facultatea de Educatie fizica si Sport din Niš (Serbia).

Pornind de la premiza că sportul poate fi folosit ca instrument pentru stimularea antreprenoriatului, dezvoltarea abilităților de afaceri ale sportivilor (inclusiv cei cu dizabilitati) includerea socială în general, proiectul urmărește să colecteze toate practicile bune ale partenerilor din sfera antreprenoriat sportiv, includerea socială și dezvoltarea competențelor în scopul de a proiecta și testa un modul de formare inovator care combină antrenamentul sportiv cu deprinderi de baza din antreprenoriat, pentru sportivii si tinerii cu dizabilități.

La intalnirea din Croatia, membrii delegatiilor au fost intampinati de catre primarul orasului Ogulin, Dalibor Domitrovic, apoi, in cadrul workshopului, participanții la proiect au susținut prezentări cu exemple bune de persoane cu dizabilități care, în ciuda problemelor și schimbărilor bruște, au reușit să continue cu succes în viață, în special în baschet. Au devenit antreprenori de succes, exemple nu numai pentru persoanele cu dizabilități, ci și pentru oricine își dorește o carieră reușită, în sau în afara domeniului sportiv. Aceste prezentări au inspirat discuții ample despre potențialul și contribuția sportivilor cu dizabilități în societate.

Parteneri