Foto

S-au stabilit adversarii echipelor din Romania in FIBA Europe Cup

Turneele de calificare si grupele pentru sezonul regulat al FIBA Europe Cup au fost anunțate astăzi, în urma tragerii la sorți care a avut loc la München, Germania.

Numărul echipelor participante în Sezonul Regulat a fost extins la 40 pentru cea de-a noua ediție a competiției, acestea fiind împărțite în 10 grupe a câte patru echipe.

13 cluburi au fost plasate direct în Sezonul Regulat, în timp ce vor fi minim șapte echipe care vor avansa de la turneele de calificare FIBA Europe Cup - unde vor concura 22 de formații - și maximum 20 de cluburi care pot ajunge să participe dacă eșuează în calificările pentru Basketball Champions League.

Din tara noastra, BC CSU Sibiu a fost repartizată de sorți în Grupa B, alături de Anwil Wloclawek (POL), Surne Bilbao Basket (ESP) și britanicii de la Caledonia Gladiators (în cazul în care aceștia nu se califică în Basketball Champions League).

Vicecampioana CSM CSU Oradea a optat pentru calificările în Basketball Champions League. În caz că nu va reuși calificarea în principala competiție FIBA destinată cluburilor, orădenii au fost repartizați în Grupa J din FIBA Europe Cup, alături de Legia Varșovia (dacă nu se califică în BCL), de învinsa dintre Levice și Larnaca (BCL) și de câștigătoarea Turneului de Calificare D pentru FIBA Europe Cup (Kataja, Chernomorets Burgas, Boras Basket).

Rapid București va evolua între 2-5 octombrie în Turneul de Calificare A pentru FIBA Europe Cup, alături de Donar Groningen (NED), Rabotnicki Skopje (MKD), Sabah BC (AZE). Competiți va fi găzduită de gruparea Rabotnicki Skopje. Dacă va câștiga acest turneu, Rapid va evolua în sezonul regulat al FIBA Europe Cup în Grupa D, alături de Bahcesehir College (TUR), ERA Nymburk (CZE) și Mornar Barsko Zlato (MNE) (dacă această formație nu se califică în BCL).

Grupele pentru sezonul regulat sunt următoarele:

Grupa A: Sporting CP, Balkan Botevgrad (BUL), Arconic-Alba Fehervar (HUN), Câștigător FEC QT F
Grupa B: Anwil Wloclawek POL), BC CSU Sibiu (ROU), Surne Bilbao Basket (ESP) și Caledonia Gladiators (GBR)*
Grupa C: Karhu Basket Kauhajoki (FIN)*, BCL QR SF Loser Levice/Larnaca v Benfica/Tbilisi, BC Jonava CBet (LTU)*, Câștigător FEC QT E
Grupa D: Colegiul Bahcesehir (TUR), Mornar Barsko Zlato (MNE)*, ERA Nymburk (CZE), Câștigătorul FEC QT A
Grupa E: BCL QR - Finala Calea Campionilor Loser, BCL QR SF Loser Bakken/Peja v Kalev/Norrkopping; SIG Strasbourg (FRA)*, câștigător FEC QT B
Grupa F: Ironi Hay Motors Ness Ziona (ISR)*, Happy Casa Brindisi (ITA)*, BCL QR QF Loser Kalev v Norrkopping, Winner FEC QT G
Grupa G: ZZ Leiden (NED), Hapoel Galil Elion (ISR), BCM Gravelines Dunkerque (FRA), câștigător FEC QT C
Grupa H: Heroes Den Bosch (NED)*, NINERS Chemnitz (GER), PGE Spojnia Stargard (POL), BCL QR QF Loser Bakken v Peja
Grupa I: Cholet Basket (FRA)*, BG Gottingen (GER)*, Pallacanestro Varese (ITA)*, BCL QR QF Loser Benfica v Tbilisi
Grupa J: CSM CSU Oradea (ROU)*, Legia Warszawa (POL)*, BCL QR QF Loser Levice v Larnaca, Winner FEC QT D

Turneele de calificare sunt următoarele:

Turneul de calificare A: Donar Groningen (NED), Rapid Bucuresti (ROU), Rabotnicki Skopje (MKD), Sabah BC (AZE)
Turneul de calificare B: FC Porto (POR), Manisa BBSK (TUR), Nevezis-Optibet Kedainiai (LTU)
Turneul de calificare C: Parnu Sadam (EST), Trepca (KOS), Tindastoll (ISL)
Turneul de calificare D: Kataja Basket (FIN), Chernomorets Burgas (BUL), Boras Basket (SWE)
Turneul de calificare E: Keravnos BC (CYP), Rostock Seawolves (GER), Feniks 2010 (MKD)
Turneul de calificare F: Egis Kormend (HUN), Bnei Herzliya (ISR), Anorthosis Famagusta (CYP)
Turneul de calificare G: Casademont Zaragoza (ESP), Jamtland Basket (SWE), BK KVIS Pardubice (CZE)

Câștigătorul fiecărui turneu se va califica pentru Sezonul Regulat, în timp ce se pot deschide locuri suplimentare dacă cluburile care s-au înscris din rundele de calificare a Ligii Campionilor de Baschet avansează în Sezonul Regular BCL.

Orice locuri suplimentare vor fi ocupate cu cele mai bune cluburi clasate pe locul doi de la turneele de calificare FIBA Europe Cup, în conformitate cu Secțiunea D din Regulile oficiale de baschet.

Parteneri